Yeni
Loading...

İTTİFAKLAR BOZULDU HERKEZ KENDİ YOLUNA!


      Cumhur İttifakı paydaşları MHP ve AK Parti arasındaki çatlak Çanakkale ve ilçelerde her geçen gün artıyor. Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu’nun tanıtım törenine davet edilmeyen MHP İl Başkanlığı krizi sonrasında iki parti arasında paylaşım krizi çıktığı, devreye Devlet Bahçeli’nin girerek “Tüm ilçelerde aday çıkartın” talimatı verdiği öğrenildi. MHP’nin 10 ilçede aday açıklaması AK Parti adayı olarak çıkacaklara adeta darbe vurdu!

    Bayramiç'te de Mhp'den sürpriz bir aday ön plana çıktı ve Tuncay ÖZKAYA Mhp'nin adayı oldu.Cumhur ittifakı ortağı Mhp'nin Bayramiç'te aday göstermesi beklenmiyordu ve Ak Parti ile ittifak yapması bekleniyordu.Mhp'nin aday çıkarması cumhur ittifakının da oylarının bölünmesi anlamına geliyor. Ak Parti'de yine en güçlü aday olarak Sadettin ARSLAN görünüyor. İyi partide ise istifa sayısının 180 kişiyi bulduğu belirtilirken, İyi partinin yeni yönetimi bu hafta oluşturacağı ve önümüzdeki hafta adayını çıkartacağı ifade edildi. Daha öncede yazdığımız gibi Bayramiç'te 7 adaylı bir seçime gidilebilir. Mhp'nin bu seçimde Ak Parti oylarını düşürmesi beklenirken, İyi partinin çıkaracağı adayın, Chp oylarını nasıl etkileyeceği merak konusu. 

    En erken adayını belirleyen Chp'de çalışmalarına erken başlayan Cem ATILGAN'ın şansının yüksek olduğu görünürken, Ak Parti adayının Sadettin ARSLAN olması durumunda oyların nasıl dağılacağı, Mhp oylarının geçmiş seçime göre nasıl yükseleceği ve diğer adayların oy oranlarının dağılımı seçimin kazananını belirleyecek. Fakat şu bi gerçek ki Mhp'nin aday çıkarması Ak Parti için iyi olmadı. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder