Yeni
Loading...

ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI!


  Bugün BAYRAMİÇ’te ve tüm TÜRKİYE’de eğitim emekçilerinin, haksızlıklar karşısında susmayacağını, baskılara boyun eğmeyeceğini, mesleğinin onuruna, çocuklarının geleceğine sahip çıkacağını göstermenin günüdür.Bugün “Artık yeter!” demenin; Fakir BAYKURT’un dediği gibi “Ders vermenin” bizi hafife alanları uyarmanın günüdür.

    Bilindiği gibi hiçbir eğitim emekçisinin görüşü alınmadan hazırlanan ve dayatılan Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat 2022’de yürürlüğe girmişti. Bu yönetmelik piyasacı, iş barışını bozan, okul işleyişini tamamen kaosa sürükleyen bir uygulamadır. Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren öğretmenlik meslek kanununa gösterilen yoğun tepkilere rağmen meb ısrarla yanlış tutumunu devam ettirmektedir.

      Bu yasa ile, “Sınava gir uzman ol 1000 TL fazla al, başöğretmen ol 2000 TL fazla al” anlayışıyla açlık sınırına dayanmış öğretmen maaşlarının iyileştirileceğini iddia ederek tüm eğitim emekçilerine hakaret edilmektedir. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılındaki asgari ücretten daha düşük maaş alan öğretmenlerimizde artık bıçak kemiğe dayanmıştır. AKP’nin yanlış ekonomi politikaları sonucunda enflasyon karşısında eriyen maaşlarımıza yoksulluk sınırının üstünde, insanca yaşamanın gerektirdiği kadar düzenleme yapılması zorunludur. Rant projelerine değil eğitime bütçe istiyoruz.

Taleplerimiz şu şekildedir; 19 Kasım tarihinde gerçekleşecek kariyer sınavının derhal iptal edilmesini istiyoruz.Tüm eğitim çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde ücret artışı istiyoruz.

Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına 1 maaş tutarında ödenmesini istiyoruz.Özel sektörde , ücretli ve sözleşmeli çalışan tüm öğretmenlerin kadroya alınmasını ve taban maaş uygulamasından yararlanmasını istiyoruz.Kamuda mülakat uygulamasına son verilmesini istiyoruz.Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmasını ve aile-çocuk yardımı tutarlarının iyileştirilmesini istiyoruz.Vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz. Öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanmasını istiyoruz.

       Yukarıdaki isteklerimiz sosyal devlet anlayışı içinde yapılması zorunlu olan taleplerdir. Bayramiç yerelinde ise en büyük ve öncelikli talebimiz ise iki buçuk yıldır yapılmayan okulların biran önce yapılarak öğrenci, öğretmen ve velilerimizin ikili öğretim çilesine son verilmesidir.Yaratılan bu büyük mağduriyete karşı Bayramiç halkından beklentimiz okullarına sahip çıkmasıdır.Biz eğitim emekçileri olarak tüm taleplerimiz kabul edilinceye kadar kararlı bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Bizler Atatürk’ün işaret ettiği laik, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesi yolundan asla sapmayacağız ve bu hükümete bir uyarı olarak bugün hizmet üretmeyeceğiz.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder