Yeni
Loading...

BARO SEÇİMLERİNİ BAYRAMİÇ'Lİ HANDE KESKİN KAZANDI


    36’ncı Çanakkale Barosu olağan genel kurulu yapılan seçimlerin ardından sona erdi. 732 avukatın kendilerini temsil edeceği Baro Başkanlığı seçimlerinde 585 avukat oy kullandı. Av.Soner Aydın ile Av.Hande Keskin'in yarıştığı seçimler yine kıran kırana geçti. Çok az farkla Çanakkale'de faaliyet yürüten avukatlar yeni başkanlarını seçtiler.35’nci Olağan Genel Kurulda Avukat Soner aydın ve Avukat Hande Keskin karşı karşıya gelmişlerdi. Eşi benzersiz bir şekilde biten seçimlerde oylar eşit çıkınca deneyim olarak Avukat Soner Aydın, Baro Başkanı seçilmişti.

     8-9 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen 36.Çanakkale Barosu olağan genel kurulu sona erdi. İl genelinde toplam 732 avukatın olduğu Çanakkale’de seçimlere sadece 585 avukat katılarak oy kullandı. Sabah erken saatlerde başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’da sona erdi. Açılan sandıklarda Baro Başkanı ve adayı Avukat Soner Aydın’a 4 sandıkta toplam 283 meslektaşı oy verirken; Baro Başkan adayı Avukat Hande Keskin’e ise 287 meslektaşı oy verdi.

     Resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri 4 oy farkla Avukat Hande Keskin, 36’ncı dönem Çanakkale Baro Başkanı oldu. Sandıkların birleşme tutanağı henüz tamamlanmadığından seçimlerin resmi sonucu açıklanmadı. Seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla Av.Soner Aydın ile Av.Hande Keskin arasındaki fark ikiye düştü. İtirazlar sonrasında sonuçlar ise şu şekilde; Av.Hande Keskin 287, Av.Soner Aydın ise 285 oyda kaldı.

Keskin`in adaylık konuşması

Baro Başkanı seçilen Av. Hande Keskin adaylık konuşmasında, "Avukatlık ülkelerin, devletlerin ve insanlığımızın devamı için vazgeçilemez, her dilde en özgür bu haliyle de yargının en güçlü savunma tarafıdır. Hak savunma mesleği olan avukatlığın mayası düşünmek, sorgulamak, eleştirmek, üretmek ve değiştirme gücüne sahip cesur bir duruştan ileri gelir. Bu haliyle biz avukatlar, toplumda adaletin sağlanmasında hem mesleğimiz gereği hem bağlı olduğumuz Barolar gereği güçlü ve aynı anda sorumluyuz. Barolar tarafından hukukun üstünlüğünü, insan haklarına savunmak ve korumak, avukatlık yasası gereği bize verilmiş çok önemli bir görevdir. Barolar bu haliyle sadece meslek ve meslektaşlarla ilgili çalışma yapan meslek örgütü değildir. Bir meslek örgütünden çok daha fazlasıdır. Toplumda hukukun üstünlüğünü sağlarken hiçbir siyasi, sosyolojik, ekonomik ve hukuki baskıya boyun eğmeden insan haklarını korurken, topluma ve meslektaşlarına bu anlamda doğru bir liderlik etmekle yükümlüdür" sözlerine yer vermişti.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder