Yeni
Loading...

İLÇEMİZDE 3892 ÖĞRENCİ EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI


      İlçemizde 3892 öğrenci 2022 - 2023 Eğitim, öğretim yılına merhaba dedi. Temel eğitimde 2858 ve orta öğretimde 1034 öğrenci Pazartesi günü ders başı yaptı.

    Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle büyük sıkıntılar yaşanan okullarda, özellikle yıkılan okullar sebebiyle ikili eğitim - öğretim yapılan okullarda sıkıntılar devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde derse başlamak zorunda kalan öğrenciler okula gitmekte zorlanıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte gece karanlığında okula gitmek zorunda kalacak öğrenciler ve yine akşam karanlığında dersten çıkıp evlerine gitmek isteyen öğrencilerin çilesi bitmiyor. Yaklaşık 3 yıl önce yıkılan okulların yerinde yeller eserken, ne zaman yapılacağı ile ilgili de belli bir tarih verilemiyor. Sadece 2 okul projesinin ilçemiz için onaylandığı belirtiliyor. Öte yandan bu iki okulun hangisinin nereye yapılacağı tartışmaları sürüyor.         

     Milli Zafer İlkokulu öğrencileri ve velileri okulların yine aynı yere yapılmalarını istiyor. İlçemizde eğitimde Çanakkale ve İlçeleri arasında en dipte bulunan İlçemizin öncelikle bu okul sorunlarını çözmesi gerekiyor. Siyasiler ve Brokratlar bir an önce bu işe yoğunlaşarak, okulların yapımını hızlandırarak öğrencileri ve velileri bu çileden kurtarmaları gerekiyor. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder