Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ BEYAZINDA HÜSRAN


 

     Birinci hasat Bayramiç Beyazı çok iyi olmasa da genelde hakettiği değeri bulmuştu. Fakat Bayramiç üreticisinin Bayramiç Beyazı umudu yarım kaldı. Üretim maliyeti 4 TL civarından Bayramiç Beyazına tüccar 3 ila 5TL fiyat biçiyor. Üretici üzgün.
     Bu konuda görüşünü sorduğumuz üretici Sadık GÖĞÜSGEREN sorunları şöyle sıraladı:
''Bütün ürünler gibi Bayramiç Beyazında da birinci sorun nakliye ve ambalaj maliyetinin çok yüksek olması 10 kg lık nektarin kasasının İstanbul'a teslim nakliye ve ambalaj maliyeti 25 TL. Nakliyeci haklı ambalajcı haklı, üretici mağdur.Bu yıl birinci hasat Bayramiç Beyazı hasat dönemi Kurban bayramı boşluğuna denk geldi. İstanbul tatil için boşaldı tüketici kalmadı. Bu ürün Güneyde pek tanınmıyor. Tüketimi İstanbul ağırlıklı. Birinci hasat Bayramiç Beyazı Kurban Bayramı ve öncesinde İşçi bulamama sorunu nedeni ile hasadı geç kaldı. Ürün orjinal rengini kaybetti ve sarardı. Sarı ürün malesef piyasada yer edinemiyor.
        Bayramiçte bir sorun da ürün alan tüccarların aynı halde toplanmaması. Çeşitli ve dağınık alım merkezlerinde rekabet ortamı oluşmuyor. Ürün ticareti yapan herkes aynı halde bir araya gelmesi gerekli.Bu durum aynı ürünün bir yerde 3 TL ye alınır iken diğer yerde 6 TL ye alınabilmesine yol açıyor. Alanın satandan satanın alandan haberi yok. Üreticimizin Bayrampaşa ve Kadıköy hallerinde tanıdığı ve güvendiği esnafda yok. Olsa bile ürün sınıflandırma konusunda üretici kusurlarıda çok. Bu durumda ambarcılar ambarcılık değil tüccarlık yapıyor. Sayısı az olan tüccar ve ambarcı kamuoyunu yönetebiliyor. Daha ürün çiçekteyken bu yıl ürün çöker algısı kamuoyuna pompalanıyor. Üretici kaderine razı bir şekilde sezonu bekliyor. Bayramiç Beyazında çok umut yok ama bu rezillik dönemi de bitecek. Ürünü iyi sınıflandırıp kaliteli bir şekilde soğuk hava deposunda muhafaza eden üreticiler karlı çıkacak''dedi.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder