Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ PAZARI NEDEN DAHA PAHALI?


 

       Son zamanlarda her ürüne gelen zam vatandaşı oldukça zorluyor. Çarşamba Pazarı tezgahlarında yerini alan sebze ve meyvelerdeki fiyat pahalılığı vatandaşı geçen haftalarda olduğu gibi bu haftada memnun etmedi. Pazarcı esnafı tarafından, fiyatların bir türlü düşmüyor olması, mazot fiyatlarına bağladı.
     Pazarcı esnafları yaptıkları açıklamada; Fiyatların artmasının sebebi mazot ile alakalı. Yetkililerden mazot ile alakalı çözüm bekliyoruz. Bunun yanında gübre, işçilik maliyetleri arttı. Bunun sonucunda da sebze meyve fiyatları yükselmeye devam ediyor. Fiyatların bu kadar yükseldiğini hiç görmedik. Pazarcı esnafı olarak masraflarımız çok arttı. Akaryakıta gelen zamlardan sonra ürünün pazara ulaşma maliyetini arttırıyor buna haliyle fiyatlara yansıyor.
    Geçen sene 7 liraya aldığımız poşetin fiyatı bile 35 tl olmuş durumda. Temennimiz fiyatların daha da artmaması yönünde. Vatandaş gibi bizde mağduruz. Ancak buna rağmen marketlere göre yine Pazarın fiyatları oldukça uygun” dediler. Bayramiçli bazı vatandaşlar da Çarşamba pazarındaki fiyatların Çanakkale ve bazı ilçelere göre daha yüksek olduğundan şikayet ederek; ''Bayramiç pazarında satılan bir çok ürün diğer pazarlarda ucuz satılıyor.Bunu son kurulan pazarda da gördük. Bunun sebebini bilmiyoruz fakat geçtiğimiz yıllarda bunun tam tersi durum vardı. En ucuz pazarlar arasında Bayramiç ilk sıralarda yer alırdı ve diğer ilçelerden hatta özellikle Bozcaada dan bile Bayramiç pazarına alışveriş için gelinirdi''dediler. 
   Bayramiçli vatandaşlar bu pahalılığın araştırılması gerektiğini belirterek yetkililerin bu konuda gereken denetlemeleri yapmaları gerektiğini ifade ettiler.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder