Yeni
Loading...

SOĞUKTA PAZAR CEP YAKTI!..


        İlçemiz Çarşamba pazarına alışveriş için gelen vatandaşlar fiyatları görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Doların 18TL seviyelerine kadar yükselmesinin ardından çarşıda pazarda fiyatlar yükselmişti. Ancak 20 Aralık tarihinde hükümetin ekonomi alanında aldığı radikal kararlardan sonra dolar 13 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yükselen fiyatların sebebini dolara bağlanmasının ardından dolar düşmesine rağmen çarşıda pazarda fiyatların düşmemesi vatandaşı isyan ettirdi. Pazarda yüksek fiyatlarla karşılaşan vatandaş 'Her şey çok pahalı'' diye konuştu.

    Vatandaş Çarşamba Pazarı’nda sebze meyve fiyatlarını görünce isyan etme boyutuna geldi.Son günlerde akaryakıttan, hammaddeye, gübreden tekstil ürünlerine ardı ardına gelen zamlardan sonra buna bağlı olarak pazardaki sebze meyve fiyatları da inanılmaz boyutlarda artış gösterdi.Çarşamba Pazarı’na gelen vatandaşlar salatalık 12 TL, domates 10TL, taze fasulye 20TL, marul 6TL, ıspanak 10TL,pırasa 5 TL ,brokoli 10 TL ve biber 30 TL civarında satıldığını görünce kara kara düşünmeye başladı.Fiyatların yüksek olmasından vatandaşın yanı sıra satıcıların da şikayetçi olması durumun ne kadar zor olduğunu gösterdi.

    Pazarcı esnafıda durumdan şikayetçi olduğunu belirtip; ''Özellikle gübre ve mazot fiyatlarındaki artış bizimde belimizi büküyor. Vatandaşlarda fiyatların yüksek oluşundan şikayetçi fakat bizim yapabilecek birşeyimiz yok.Girdi maliyetleri düşmedikçe bu fiyatların düşmesi mümkün görünmüyor''dediler.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder