Yeni
Loading...

AKİF'İ ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ


       Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının yıldönümü nedeniyle ‘Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet’ teması ile Bayramiç ilçesinde anma töreni düzenlendi.

     Anma programı; Taşköprü Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunması ile başladı. Ardından Mehmet Akif Ersoy Müze Evinin önünde devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

    Törene; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoğlu, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Bayramiç Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okudu.

     AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu yaptığı konuşmada, “Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun geçtiği bu evin restore edilerek müze haline getirilmesi çok önemliydi. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın girişim ve katkıları ile Milli Şairimiz’in çocukluk yılları ve ailesinin anlatıldığı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez bir belgesel film için şiir okuduğu Âkif Belgeseli’nin hazırlanıp kültür ve sanat hayatımıza kazandırılması bu yüzden çok önemliydi. Hakikat uğruna hayatını adayan, ülke, millet ve bayrak sevdasıyla tüm nesillere ilham kaynağı olan büyük şair, fikir adamı Çanakkaleli hemşerimiz Mehmet Âkif Ersoy’u vefatının 85. yılında rahmetle ve minnetle anıyorum. Mekânı cennet, ruhu şad olsun. Biz, Mehmet Akif’in eserlerine, fikirlerine, davasına, onun bize bıraktığı Vatan ve millet sevdasına öyle sıkı bağlanalım ki; Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diye konuştu.

     Belediye Başkanı Mert UYGUN'da yaptığı konuşmada; ''Eserleri ve hayatıyla bizleri derinden etkileyen Mehmet Akif ERSOY'u yad etmek amacıyla bir araya geldik. Hemşerimiz olmasından gurur duyduğumuz İstiklal Marşı'nın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'la ortak değerler paylaşmak bizim için büyük bir anlam taşıyor.        Akif, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurutuluş Savaşı'nın ruhunu kelimelere dökmüş, bugün bile aynı çoşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı'nı yazmıştır. Marşı mecliste en ön sırada ve ayakta alkışlayarak dinleyen Gazi Mustafa Kemal Paşa, marşın kabulünden sonra bu marş, bizim inkılabımızın ruhunu anlatır. İstiklal Marşı'nda davamızı anlatması bakımından büyük manası olan mısralar vardır. En beğendiğim yeri şu mısralardır; 'Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal'                                              

      Benim bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar işte bunlardır... Bu demektir ki efendiler Türk'ün hürriyetine dokunulmaz! sözleriyle övgüsünü dile getirmiştir. Yüreğindeki vatan sevgisi ve hürriyet aşkıyla Türk Milletine örnek bir şahsiyet olmuştur. 85 yıl önce aramızdan ayrılan Akif, eserleriyle hala aramızda, kalbimizdedir. 

    Biz Bayramiçliler, ne şanslıyız ki bizim yürüdüğümüz yollarda yürüdü. Akif'in Bayramiç'te yaşamış olması ve karakterinin oluşmasında ilçemizin rolü, bizlere gurur vermektedir. Biliyorsunuz ki, Ersoy'un çocukluk günlerini geçirdiği ev, artık binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir mekan haline geldi. Akif'i ve eserlerini anlatmak için merkez özelliği kazandı. Bu açıdan ilçemize katkısı devam etmektedir.

   Bu vesileyle, özel mekanın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum''dedi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder