Yeni
Loading...

ZEYTİN ÜRETİCİSİ UMDUĞUNU BULAMADI


  İlçemizde bu yıl havaların kurak gitmesinden dolayı hasadına erken başlanan zeytin, üreticisinin yüzünü bu yıl güldürmeyecek gibi görünüyor.

     Geçtiğimiz yıla göre rekoltenin orta seviyelerde olduğunu belirten üreticiler girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayetçi, özellikle gübre fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre 2 katından fazla artması ve mazot fiyatlarının yüksekliği üreticinin belini büktü.

   İşçi ücretlerininde verene çok, alana az geldiği şu ortamda, doların bu kadar yüksek olması işçilerin yövmiyelerinin de emeklerine karşılık az geldiği ortada. Üreticiler maliyet ve emeklerinin karşılığının zeytin yağı fiyatıyla kıyaslanması gerektiğini belirterek zeytin yağı fiyatının bu maliyetler karşısında ucuz olduğunu ifade ettiler.

    Üreticiler zeytinciliğin başlangıç işleminden hasadına, zeytinin sıkımı ve zeytinyağına dönüşümüne kadarki aşamasının zahmetli bir iş olduğunu belirterek, maliyetler karşısında birçok üreticinin artık gübre bile atmayarak ne çıkarsa çıksın düşüncesinde olup üretimden vazgeçme safhasına geldiklerini ifade ettiler.

   Ülkemizde alım gücünün oldukça düştüğü şu günlerde, her sektörden daha fazla sıkıntıyı çekenlerin yine çiftçiler olduğunu belirttiler. Yağ fiyatlarındaki artışı bekleyen üretici bu yılda umduğunu bulamayacak gibi görünüyor.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder