Yeni
Loading...

CENAZELERİN İNSANA YAKIŞIR ŞEKİLDE DEFNİ KÖYLÜ YURTTAŞLARIMIZIN HAKKI





 


   Bayramiç CHP İl Genel Meclis Üyeleri Sadık GÖĞÜSGEREN ve Zeki SEZER köylerdeki cenaze defin işlemleri için özel idareye Ekskavatör kepçe alımı için önerge verdi.
   Çanakkale İl Genel Meclisi Eylül ayında değerlendirilen önerge oy birliği ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Sadık GÖĞÜSGEREN  Meclis oturumunda yaptığı konuşmada şunları söyledi;
  " Birçok köyümüzde genç nüfus az, yaşlı nüfus fazla. Köylerimizde cenaze olduğunda kazma kürek ile mezar kazacak insan bulmak iyice zorlaştı. Bu durumda Belediyeler her ne kadar ihtiyaca yardımcı olmak istese bile Kepçe sayılarının az olması ve şehir merkezinden uzak köylere nakliye sorununun yaşanmasından dolayı aksamalar yaşanmaktadır. Şehirlerde yaşayan insanlarımızın cenaze defin işlemleri nasıl halloluyor ise Köylerde yaşayan insanların defnedilmesi de Özel idarenin görevidir. Özellikle yan geliri olmayan ilçelerimize 4 tonluk paletli eskavatör kepçe alınmasını talep ediyorum'' dedi.
    Sadık Göğüsgeren'in konuşması üzerine söz alan Akp Biga İl Genel Meclis üyesi Bülent Korkmaz ise kepçenin maliyeti ve nakliye sorununun nasıl çözüleceğini sordu.Göğüsgeren verdiği cevapta; ''Dairemiz yerel müdürlüğü ön çalışma yaptı.4 tonluk kepçe ortalama fiyatı 450.000,00tl. Nakliyeside sorun değil, çünkü bu makinalar kamyon ve kamyonetlere kendi kendini yükleyip indirebiliyor.Ayrıca aynı kepçe ile köylerimizin su patlak sorunlarına da müdahale edilip çok yönlü kullanılabilir''dedi.
   Köylerde cenaze defin işlerinde kullanılmak üzere alınacak kepçelerin Kasım ayı bütçe toplantılarında değerlendirileceği ve 2022 bütçesine dahil edileceği tahmin ediliyor.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder