Yeni
Loading...

CHP KADIN KOLLARI ÇANAKKALE'DE BULUŞTU

 

      Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı-aka, dün Çanakkale’ye geldi. Nazlı-aka, Tarla Sokak’ta partililer tarafın-dan karşılandı ve esnaf ziyaretlerin-de bulundu. 

     Genel Başkan Nazlıaka, önemli açıklamalarda bulundu. Bir türlü dur durulamayan,bir türlü önüne geçile meyen kadın cinayetleri ile ilgili “Ül-kemiz neredeyse bir kadın mezarlı-ğına döndü” diyen Nazlıaka, “İlk se-çimde iktidara geldiğimizde daha eşit, adil, özgür bir Türkiye inşa ede ceğiz” ifadelerini kullandı.

   CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, dün de partililer ile biraraya geldi NAZLIAKA yaptığı konuşmada “Biz kadına yönelik şid-detle mücadele için “Yaşamak” adın da bir projeyi hayata geçirdik. Genel Merkezi’miz de bir çağrı mer kezi kurduk. 24 saat 7 gün hizmet veren bu çağrı merkezi kanalıyla, 444 82 85 numaralı hattımızı ara-yan tüm şiddet mağdurlarına des-tek hizmetleri veriyoruz.

         AKP’nin uyguladığı politikalar nedeniyle, ülkemiz neredeyse bir kadın mezarlığına döndü. Gün geç-miyor ki bir kadın cinayeti haberiyle güne başlamayalım. Gün geçmiyor ki bir çocuk istismarı vakasını basın dan duymayalım. Dolayısıyla bu kadar olumsuzlukların olduğu bir süreç içerisinde bizler, elimizi değil gövdemizi taşın altına koymak iste-dik ve kadına yönelik şiddeti durdur mak amacıyla yollara düştük ve şu anda 81 ilde il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz.

“Çanakkale eşitlik anlamında bizim medarı iftarımız”

  Çanakkale eşitlik anlamında bizim medarı iftarımız. Burada uzun yıllar dan beri Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı dalgalandığı için yerelde, bunun etkilerini görmek mümkün. Kadınlar özgürce, istedikleri saatte sokakta dolaşabiliyorlar. Gece ben sabaha karşı 2’de geldim. Bu duru-mu çok net bir şekilde gördüm. Bu-rası herkesin rahat nefes alabildiği, eşitliğin var olabildiği bir il. Dileriz buradaki aydınlığı tüm Türkiye’ye yayalım. Bunu yayacak olanlarda bizleriz.Bunu ilk seçimde yapmanın da sözünü veriyoruz'' dedi.

     Bayramiç Kadın Kolları Başkanı Seyhan PALAZ'da söz alarak kürsü ye çıktı.PALAZ yaptığı konuşmada: ''Genel Başkanımi Sayın MHK Üye-lerim, İl Başkanlarım İlçe Başkanla-rım ve Kıymetli Yol Arkadaşlarım;

Öncelikle Ankara'dan gelme neza-ketini gösterip bizleri onurlandıran misafirlerimize hoş geldiniz diyorum bizler Cumhuriyet Halk Partisi gibi ayrıcalıklı bir ailede olmanın, kadın olmanın, insan olmanın, emeğin ne kadar kıymetli olduğunu bilen bir ortamda çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

  Bizim güzel ilçemizin, güzel sloga-nıyla "Hayat Bayramiç'te Güzel" de-yip, kazdağlarının eteklerinde kuru-lan, insanı  güzel, siyaseti güzel, do ğası güzel olan şirin ilçemiz, küçük Moskova' dan selamlar sevgiler hepinize. Bayramiç'i anlatmak be-nim için en heyecanlı ve inanılmaz destandır. Bayramiç'te CHP'de ol-mak tabiki ayrıcalıktır.Bunu benimle beraber yürüyen tüm yol arkadaşla-rımda onaylayacaktır. Bizler kadın kolu, gençlik kolu gibi kavramları ayırmayı bilmeden tek çatıda yani, ilçe örgütü olarak çalışıyoruz. Biz Kadınların içinde olamayacağı hiç bir toplantı yapılma,açılışa gidilmez hiçbir ziyaret yapılmaz. Bunlara dü-ğün ve cenazelerde dahildir. Bunun sonucunda Bayramiç'te Kadın üre-tir, yaratır, yaşatır, biçim verir, değiş tirir, değer katar, dolayısıyla değer görür. Girdiğimiz ortama biçim veri-riz, dahil oluruz, fırsat beklemeden fırsat yaratır, yönetiriz.

      Bayramiç'te bir önceki dönemi, kendi ellerimizle verdiğimiz Beledi-ye Başkanlığını, örnek bir seçim ça lışmasıyla geri aldık. Tüm seçmen-ler tek tek incelenerek siyasi eğilim-leri belirlendi. Bunun için görevli ar-kadaşlar sabahlara kadar çalışarak 3 renge ayrıldı. Bu 3 renge ayrılan seçmenlere farklı taktikler uygula-narak temas edildi. Bence böyle bir çalışmayı tüm Türkiye örnek alıp çalışmalı diye düşünüyorum.

         Bunun sonucunda Belediye Başkanlığı geri alınarak, tarihinde ilk kez, 2 tanede İl Genel Meclis Üyesi çıkarmıştır. Öz cümle olarak, beraber çalışmak, beraber hareket etmek ve insanlara dokunmak her zaman başarıyı getireceğine inanı-yoruz. Tarih yazmaya devam ede-ceğimize sizlerin önünde söz veriyo ruz" dedi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder