Yeni
Loading...

İl Genel Meclis Üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN;‹'BUNUN ADI SİYASİ DOLANDIRICILIKTIR''


        Geçtiğimiz günlerde yapılan İl Genel Meclis Başkanlık seçimlerinde CHP den istifa ederek Ak Parti ve MHP nin oylarıyla başkan seçilen  Nejat ÖNDER, ilk toplantıda ağır ithamlarla karşı karşıya kaldı. 

         Yeni seçilen İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder geçtiğimiz gün  gerçekleşen il Genel Mec lisi’nde ilk kez başkan koltuğuna oturdu. Devir teslim töreninin yapılmadığı mecliste gündem dışı söz alan eski meclis başkanı Sadık GÖĞÜS GEREN, Nejat Önder’ e seçilme biçimini hatırla-tarak “Bu konuda açıkçası tepkimiz var. Bunun adı siyasi dolandırıcılıktır.” ifadelerini kullandı. 

    Öte yandan GÖĞÜSGEREN sözlerini “Meclis başkanımızın,yasal meşruiyeti olmasına rağmen vicdani meşruiyetinin olmadığını söylemek istiyo rum.” diyerek şu açıklamalarda bulundu; “CHP İl Genel Meclisi Üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN,“bu- gün görev değişimi oldu. Öncelikle 2 yıldan bu yana, birlikte çalıştığımız bütün İl Genel Meclisi üyelerine, daire müdürlerimize, Sayın Valimize, genel sekreterimize, oda çalışanlarım Orhan, Re cep, Berna, Kenan ağabeyime, kattaki güvenlik görevlilerimize, çok teşekkür ediyorum ve hakla-rından helallik istiyorum.Bizden yana helal olsun 2 yıllık görev süremiz boyunca, genel iktidar ile yerel iktidar arasında görev yapmaya çalıştık. Bu arada görev süremiz boyunca, 34 il genel meclisi üyemize de demokratik haklarının tama-mını kullandırmaya, eşit, insanca bir davranış göstermeye çalıştık. Demokrasilerde zaman zaman görev değişimi oluyor.

     Yeni meclis başkanlığı seçiminde, bir arkada-şımız,son gün Cumhuriyet Halk Partisi grubunun toplantısına katılmış, komisyon üyeliği seçimle-rine katılmış, haberimizde olmadan diğer parti ile AK Parti ile işbirliği halinde meclis başkanı se çilmiştir. Bu konuda açıkçası tepkimiz var.Bunun adı siyasi dolandırıcılıktır. Bunu açıklıkla ifade etmek istiyorum. Gönül isterdi ki, AK Parti çok büyük bir parti… AK Parti’nin hamuru ile yoğrul-muş, özünde AK Partili bir arkadaşımız bizden destek alarak dahi olsa meclis başkanı olarak görmek isterdik. O zaman kendisini tebrik eder ve sonuna kadar saygı duyardık. Bugün bizi kan dıran, kendine oy veren seçmenine bile saygı duymayan bir insan maalesef AK Parti saflarında meclis başkanı seçilmiştir. Bunu ben meclis baş-kanımızın, yasal meşruiyeti olmasına rağmen vicdani meşruiyetinin olmadığını söylemek istiyo rum” dedi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder