Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ'TE SALGIN HIZLA YAYILIYOR !...


         Covid-19 salgını tüm Türkiye' de olduğu gibi ilçemizde'de hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor.   

      Geçtiğimiz hafta ilçemizde vaka oranı 45 iken bu sayı 2 katını geçti. 110 kişi pozitif olurken 195 kişinin de karantinada olduğu belirtiliyor.

    Virüs,en sonunda okullara da bulaşarak, eğitime ara verilmesine neden oldu. İlçemiz Cumhuriyet Ortaokulu tamamen uzaktan eğitime ge çerken bir çok öğrenci ve öğretmenin,testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

    Güvenlik güçleri ve sağlık ekiple-rinin uyarılarına rağmen vatandaşlar kurallara uymamakta ısrarlı davranıyor. Özellikle Çarşamba günü ilçede kurulan ilçe pazarı nedeniyle ilçe tam anlamıyla panayır yerine dönüyor.Pazar içinde gerekli önlem ler alınsada çevrede bulunan kahve haneler labalep doluluk yaşıyor. 

Güvenlik güçleri denetimlerini sür-dürüp uyarıları yaparken, kurallara belli bir süreden sonra yine uyulma-dığı görünüyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri özellikle kahvehanelerde yoğunluk yaşandığını belirte-rek salgının yayılması için çok elverişli ortam yaratıldığına dikkat çekiyor. Vatandaşların kurallara daha da gevşetmesi durumunda virüsün tüm Bayramiç'i sarabileceği ifade ediliyor. Özellikle son dönem ortaya çıkan mutasyonlu virüsün çok daha kolay bulaşıcı etkisi olduğu belirtiliyor

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder