Yeni
Loading...

Koopertif Başkanı Hasan SEZGİN; 'PEŞKEŞ İDDİASINDA BULUNANLAR PEŞKEŞ BEKLENTİSİ İÇİNDE OLANLARDIR'



      Bayramiç Kazdağ Meyve ve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan SEZGİN bir grup basın tarafından gündeme getirilen, soğukhane deposu peşkeş çekildi haberlerine cevap verdi.

        Hasan SEZGİN yaptığı açıklamada şunları söyledi;

        Defalarca kamuoyuna ve basına açıklama yapmama rağmen Belediye soğuk hava deposu peşkeş çekildi iddiaları kasıtlı ve siyasidir. Kooperatifimizin kuruluşundan itibaren bizler Bayramiç çiftçisine katkı sağlamak amacındayız. Ancak birileri Bayramiç çiftçisinin kalkınmasını siyasi rant emellerine alet etmekte ısrar ediyor. Aslında bu art niyetli insanlar belli. Bunlar kooperatifimizi siyasi emellerine alet etmek isteyen bir grup. Aslında soğuk hava deposunu ilçemize kazandıran AKP’li Eski belediye yönetimine defalarca teşekkür ettik. Yönetim kurulumuzda herhangi bir siyasi parti ağırlığı yok. Üyelerimizde siyasi görüş gözetmedik ve gözetmiyoruz.

KOOPERATİFİMİZ KİMSENİN SİYASİ RANT ARACI OLMAYACAK

      Kooperatifimize siyaset bulaştırmıyoruz. Bu kooperatif Bayramiç çiftçisine hizmet edecektir. Bayramiç çiftçisine hizmet etmek isteyen kooperatifimizin anlayışı kamuoyunda takdir görmüştür ki belediyenin yapmış olduğu ihaleye kooperatifimizden başka katılım olmamıştır. Bu konudaki destek için kamuoyuna teşekkür ediyoruz. Çiftçimizin soğukhava deposundan tam faydalanması için gerekli adımları attık. Hiçbir üreticimiz mağ-dur edilmedi. İlk defa depo 4900 ton ile doldu.

KOOPERATİF ÜYELERİ KAR PAYI ALMIYOR

    Kooperatife peşkeş çekildi denmek istiyorlarsa yönetim kurulumuz ve üyelerimiz “ KAR PAYI ALMAYACAK kararı alınmıştır. Yani kooperatifimiz kar elde ederse önümüzdeki yıllarda üreticimiz için AMBALAJ ve PAKETLEME hizmetleri, PAZARLAMA hizmetleri verilecektir. En büyük amacımız Büyükşehir Belediyelerinin programın

da var olan kooperatif pazarlama hallerinde dük-kan almaktır. Keşke kooperatif çok kar elde etse ve bizler Bayramiç üreticimize daha fazla faydalı olabilsek.

KARALAMA KAMPANYASINDAN VAZGEÇİN

      Önceki Yıllarda Bayramiç’te kötü kooperatifçilik tecrübeleri yaşandı. Bayramiç halkı o koo-peratiflere de sahip çıksaydı o kooperatifler de başarılı olur ve ilçe tarımına katkı sağlayabilirdi. Kasabamızda yapılacak her olumlu işe siyaset karışırsa sonu kötü olur. Karalama yapacağınıza kooperatife katkı sağlayın. El Birliğiyle kooperatifimizi kalkındıralım.Maalesef art niyetli çevreler ilçemize yapılacak her hizmette sokak dedikodu-su üretmeye çalışıyor.


TÜCCAR DEĞİL KOOPERATİF ANLAYIŞI

        Depoyu şahıs alsaydı depo birkaç tüccarın elinde işletilirdi. Belediye belki biraz fazla kira geliri sağlardı ancak üretici ürünü Çanakkale buzhanelerine iki katı fiyat ile götürmek zorunda kalırdı. Sokaklarda boş boş konuşanlara üreticimiz gereken cevabı vermelidir. Başarılı bir kooperatif anlayışı üreticimize katma değer kazandırmaya başlamıştır. Zaman içinde sokak dedikoducuları utanacak Bayramiç çiftçisi kalkınacaktır.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder