Yeni
Loading...

KURBANLIK FİYATLARI EL YAKIYOR !...

KURBANLIK FÄ°YATLARI EL YAKIYOR !... ile ilgili görsel sonucu      Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık fiyatları da yavaş ya-vaş şekillenmeye başladı.
     Türkiye genelinde ve ilçemizde geçtiğimiz yıla göre kıyaslandığında kurbanlık fiyatlarında ciddi bir yük-seliş gözlenmiyor. Fakat üreticiler besiciliğin girdi maliyetlerinin her ge çen yıl hızla yükseldiğini ve her ge-çen gün birçok üreticinin besiciliği bırakmak zorunda kaldığını ifade ediyorlar.
        İlçemizde küçükbaş hayvan ti-careti yapan genç üreticilerden Hü-seyin ÇOBAN besiciliğin her geçen yıl daha da zorlaştığını belirterek; "Özellikle besicilikte girdi maliyetleri belimizi büküyor. Fenni yem fiyatı 95 lira, yoncanın balyası 19 lira ve arpa ezmesinin 40 kilosunun 70 lira olması biz üreticileri bir hayli zorlu-yor. Bu açıdan bu fiyatlar tabi ki kur banlıkların fiyatının yükselmesine neden oluyor. Bu yıl dar gelirli vatan daşların kurban kesebileceklerini düşünmüyorum. Böyle giderse her geçen yıl kurbanlık fiyatları yüksele-cek ve vatandaşın alım gücü azala-caktır." dedi.
     Bu yıl panayır yerinde kurulacak olan hayvan pazarında şu anki fiyat lar kurbanlık alacakların elini yakı-yor. Kurban bayramına 10 günlük bir süre var. Fiyatların düşmesinin söz konusu olmadığını belirten üre-tici küçükbaş kurbanlıkların 900 Lira dan 2000 liraya kadar,büyükbaş kur banlıkların ise 8000 liradan 20.000 Liaraya kadar alıcı bulmasını bekle-diklerini belirttiler.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder