Yeni
Loading...

TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

Dünya Turizm Haftası Etkinlikleri          Her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kut-lanıyor.
          İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçek-leştirildi. Etkinliğe Milli Eğitim Müdü rü Birol ÇAKIR, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Say-gı duruşu ve İstiklal Marşının ardın-dan konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Celalettin ÖZTÜRK "Bacasız sanayi" olarak adlandırdı-ğımız turizm, yaşlı dünyamızın taze çiçeğidir. Hepimizin gayet iyi bildiği, ülkemizin zenginleşmesi,tanıtılması devletimizin güçlenmesi, insanımı-zın refah içinde,mutlu bir şekilde ya şayabilmesi için çok büyük bir öne-me sahiptir.
    Bu yönüyle yeşil Bayramiç olarak da tanınan ilçemiz bölgesinde bir inciyi andırmaktadır. Ayazma, Çan-dır, Hacı Kayyum gibi mesire ve pik nik yerleri; Hadımoğlu Konağı,Taş Köprü ve Mehmet Akif gibi turistik yerleri ile eşsiz bir güzelliğe sahip-tir. Ayrıca ilçemizin Kaz Dağlarının Kuzey yamaçlarına ev sahipliği yap ması ve bu yönüyle mitolojik zengin bir tarihe sahip olması da hiç de azımsanacak bir değer değildir. Sa-rıkız Efsanesi, Ayazmada yapılan dünyanın ilk güzellik yarışması gibi.
Birçok medeniyete ev sahipliği et-miş, bu medeniyetlerden kalma çok zengin bir tarihi mirasa sahip, doğal güzellikleriyle bir cenneti andıran, aynı anda dört mevsimi yaşayabile-ceğimiz, kıtalar arasında bir köprü konumunda olan ülkemiz, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Bizim için gurur verici bir gelişmedir ki,bu alan da her geçen gün daha büyük adım lar atılmakta, turizm potansiyelimiz sürekli artmaktadır.
       Bu konu hakkında farkındalığı arttırmak, toplumuzun ilgisini çek-mek,hedefleri,yapılan çalışma ve tanıtımları yurda ve bütün dünyaya duyurmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında"Turizm Haf tası"kutlamaları yapılmaktadır. Bay ramiç Halk Eğitim Merkezi olarak bu kutlamalara bir nebze olsun kat kıda bulunmak ümidiyle hazırlamış olduğumuz Turizm Haftası kutlama programına hoş geldiniz diyor, he-pinizi saygıyla selamlıyorum' dedi.
     Program daha sonra halk oyun- ları gösterisi, Troya Hazineleri Asır lık Miras Belgeselinin gösterimi ve Hüseyin KARABULUT konseriyle sona erdi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder