Yeni
Loading...

ihale ilanı

                                                                           T.C
                                                     BAYRAMİÇ  İCRA DASİRESİ
                                                                  2017/271 TLMT
                                                TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri              : Çanakkale İl, Bayramiç İlçe, 167 Ada, 3 Parsel, CAMİCEDİT Mahalle/Köy, Ezine Soşesi Mevkii, 4 Nolu Bağımsız Bölüm Çanakkale İli Bayramiç İlçesi Camicedit Mahallesi 167 Ada 3 Parselde Ezine Soşesinde bulunan tapu kayıtlarında "Arsa" olarak görünen apartmanın 1. kat 4 numaralı bağımsız bölümlü "Mesken" niteliğindeki 72,40m2 yüz ölçümlü taşınmaz Müdürlüğümüz tarafından satılmaktadır. Arsanın 936,06-m2 olduğu bodrum kat + zemin kat + 4 normal kattan oluşan betonarme tarzda inşaa edilmiş iki yaşındaki yapının borçluya ait 4580/119280 arsa paylı mesken nitelikli 1 katta bulunan, güney-batı cepheli taşınmaz satışa çıkarılmıştır. Yapıya ait mimari projeler incelendiğinde, bağımsız bölümde iki oda, bir salon, bir banyo-tuvalet, bir tuvalet, bir mutfak, iki balkon ve bir antreden oluştuğu anlaşılmaktadır. III-B sınıfında olan taşınmazın ısınması doğalgazlı kombi ile sağlanmaktadır.
Yüzölçümü             : 72,40 m2
Arsa Payı        : 4580/119280
İmar Durumu          : T.C. Bayramiç Belediyesi Fen İşleri Müdülüğü 24/10/2017 tarih ve 1071 sayılı yazısı gereği ilgili parsel uygulama ve imar planı içerisinde olup; konut + ticaret alanında ayrık nizam, 5 kat %35 inşaat iznine tabidir.
Kıymeti                    : 123.080,00 TL KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Resmi (tapu vs.) kayıtlardaki gibidir.
1. Satış Günü         : 14/08/2018 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü         : 14/09/2018 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri                 : Bayramiç Adliyesi Bayramiç İcra Müdürlüğü Bayramiç/Çanakkale
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/271 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/06/2018

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
 * : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.                                                                                                                                                 Basın No:457
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder