Yeni
Loading...

Bayramiç'te Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı


Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Ziraat Odası tarafından mevlit okutuldu, vatandaşlara lokma dağıtıldı.

Bayramiç Ziraat Odası, daha bereketli ve daha verimli bir yıl yaşanması için Dünya Çiftçiler Günü’nde Çarşı Camiinde mevlit okuttu. Ardından Öğle Namazına müteakip cami önünde lokma dökülerek, vatandaşlara ikram edildi. Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, etkinliğe katılarak, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’ın Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı, çiftçiler ile sohbet etti.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan yaptığı açıklamada, tüm çiftçilerin gününü kutladı. Verimli ve bol bereketli bir yıl dileyerek şunları söyledi:

"Bugün bizim günümüz. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de nüfus hızla artmaktadır. Artan nüfusun gıda ve giyim ihtiyaçlarının karşılanması için var gücümüzle çalışmaktayız. Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda 13 milyon nüfusu besleyen bu topraklar, bilgi ve teknolojinin kullanılmasıyla bugün 100 milyon nüfusa yetecek gıda üretimi gerçekleştirmektedir. Bazı tarım ürünlerinde ithalat olmakla birlikte, dış ticaret açığı vermeyen tek sektör tarım sektörüdür. Bu çiftçimizin başarısıdır. Çiftçimiz dünyanın en kutsal işini yapmaktadır. Bütün sorunlarını bir kenara bırakarak bu ulvi görevi, gıda üretimini gerçekleştirmektedir. Borç demeden, harç demeden toprağını işlemekte ve üretimine devam etmektedir. Bayramiç Ziraat Odası olarak çiftçimizin daha fazla kazanması için bütün imkânlarımızı kullanıyoruz” dedi.

DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder