Yeni
Loading...

Karaköy Göleti İnşaat Çalışmaları Başladı


ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde, 9 bin 380 dekar zirai araziye su sağlayacak Karaköy Göleti ve Sulaması projesinin inşaat çalışmaları başladı.

Çanakkale'de sulama tesislerini hayata geçiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bayramiç Karaköy Göleti ve Sulama projesinde inşaat çalışmalarını başlattı. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Karaköy Göleti, 39 metre yükseklikte ve 5 milyon 317 bin metreküp su depolama hacminde olacak. Gövde hacmi 705 bin 553 metreküp olan gölet inşaatında, gövde sıyırma kazıları ise devam ediyor. Projenin tamamlanarak hayata geçmesiyle bölgede, 9 bin 380 zirai arazi suyla buluşacak ve dekar başına bölge çiftçisi yaklaşık 1000 lira gelir artışı sağlayacak. Ülke ekonomisine yıllık 9 milyon 270 bin lira katkı verecek proje ile ayrıca 1152 kişiye de istihdam alanının açılması hedefleniyor.

Çanakkale'de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırımlara dikkat çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şu yazılı açıklamayı yaptı:

"Son 14 yılda Çanakkale'ye 17 baraj, 7 gölet inşa ettik. 418 bin 280 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 275 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Ayrıca 39 derenin de ıslahını tamamladık. Yaklaşık 22,5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edeceğimiz Bayramiç Karaköy Göleti ve Sulama projesini de 2019 yılında hizmete almayı hedefliyoruz."
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder