Yeni
Loading...

KAZDAĞI ETEKLERİNDE UYUŞTURUCU TEDAVİSİ



Kazdağları'nda kurulan Kurtuluş Vakfı Tesisleri'nde uyuşturucu madde bağımlısı kişiler Narconon Programı ile sağlıklarına kavuşuyor. Uyuşturucu bağımlıları, burada Kaz Dağları'nın eşsiz doğası ve havası içerisinde spor yapıyor, geziyor, eğitim ve rehabilite programlarından geçiyor. Vücutlarındaki toksinleri ise sauna programı ile atıyor. Dokuz ay içinde programa katılanlardan 36'sı uyuşturucu bağımlığından kurtulurken, 14'ü ise halen destek almayı sürdürüyor. Kazdağları Eteklerinde Uyuşturucu Tedavisi 

Kazdağları'nda 9 ay önce, toplam 7.5 dönümlük alanda, eğitmenler hariç 28 kişi konaklama kapasiteli, üç katlı Kurtuluş Vakfı Tesisleri hizmete girdi. Merkezi Ankara'da bulunan Vakfın Kazdağları'nın eşsiz, yemyeşil doğası içindeki binasında, gönüllü olarak uyuşturucudan kurtulmak için başvuran her yaş grubundan kadın ve erkeğe destek veriliyor. Bağımlılara maddi durumuna göre bir miktar para karşılığında, uyuşturucudan kurtulmaları için 3 ay süreyle hiç ilaç kullanılmaksızın destek veriliyor. Daha önce uyuşturucu kullanan, ancak daha sonra 'Narconon Programı' ile bağımlılıktan kurtulan toplam 9 eğitmenin görev yaptığı merkezde, 3 ay süren desteğin sonunda uyuşturucu bağımlılığından kurtulamayan olursa, bir süre daha desteğe devam ediliyor. Program kapsamında destek alanlar, Kazdağları'nın eşsiz doğası ve havası içerisinde spor yapıyor, geziyor, eğitim ve rehabilite programlarından geçiyor. Dokuz aylık dönemde, programa başvuranlardan 36'sının bağımlılıktan tamamen kurtulduğu, 14'üne desteğin sürdüğü bildirildi.

"ALDIĞIM DESTEKLE GÜVENİM YERİNE GELMEYE BAŞLADI»

8 yıl uyuşturucu kullandıktan sonra bu kurtulmak için Kurtuluş Vakfı'na başvuran Y.D, "Uyuşturucuyu kullandığım süreçte okulumu, ailemi kaybettim. Ailemin ve arkadaşlarımın bana olan güveni yok oldu. Hayattan koptum. Futbol oynuyordum, bırakmak zorunda kaldım. Okulumu tamamlayamadım. Her şey çorap söküğü gibi ardı ardına geldi. Yalan söylemeye başladım. Hırsızlık yapmaya başladım. 8 sene boyunca, her geçen gün daha dibe battım. Zordu ama artık kurtulmak istiyordum. 17 gün önce buraya geldim. Bu programla destek almaya başlayınca kendimi iyi hissettim. Güvenim yerine gelmeye başladı. İnsanların gözünün içine bakarak konuşabilmeyi öğrendim. Kendimi anlatabilmeyi öğrendim. Bundan sonra da hayatıma bu şekilde devam edip, topluma yararlı bir kişi olarak hayatımı sürdürmeyi düşünüyorum" dedi.

"VÜCUDUMUN TEMİZLENDİĞİNİ HİSSEDİYORUM»

16 yıl uyuşturucu kullandığına dikkat çeken A.Ö. ise, "Uyuşturucu bir batak. İçine girdim ve tamamen battım. İlk başlarda bana mutluluk ve zevk verdiğini düşünüyordum. Bu benim en büyük yanılgım oldu. Beni tamamen umutsuzluğa ve mutsuzluğa ittiğinin sonradan farkına vardım. Şu an aldığım destek ile iyi bir yolda ilerliyorum. 35 gündür buradayım. Türkiye'nin çoğu yerindeki merkezlerine gittim. Hatta bazı merkezlerden çıktığım gün bile uyuşturucu madde aklımda ve bedenimdeydi. Buraya geldiğimde vücudumdan tamamen çıkacağını söylediler. Şu an vücudumun temizlendiğini hissediyor ve inanıyorum" dedi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder