Yeni
Loading...

Çanakkaleli muhtardan köyün şehitleri için anıt



Bayramiç İlçesi sınırları içinde kalan Kazdağıları'nın kuzey yamacındaki Alakeçi Köyü'nün muhtarı 60 yaşındaki Hazım Yılmaz, köyün 7 şehidi için mermerden 3 metrelik şehitler anıtı yaptırdı.

Bayramiç İlçe merkezine 20 kilometre mesafedeki Kazdağları eteklerinde yer alan tepeye kurulu Alakeçi Köyü'nün Muhtarı Hazım Yılmaz, 2 yıl önce kendi imkanlarıyla meydana Atatürk Büstü yaptırdı. O günlerde Bayramiç Kaymakamlığı Yılmaz'a, 'Köyünüzdeki şehit ve şehit yakınlarının isimlerini bize bildirin' diye yazı gönderdi. Yapılan araştırmada 6'sı Çanakkale savaşlarında, 1'i PKK'yla mücadelede şehit düşmüş 7 kişi olduğu belirlendi. Bu kişiler ile yakınlarının isimleri, Kaymakamlığa iletildi.

Yaptığı araştırmada Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen atasının bulunduğunu öğrenen Muhtar Yılmaz duygulandı. Köye, şehitlerin anısına anıt yaptırmaya karar verdi. Köyün yakınındaki taş ocağından aldığı 3 metre boyunda ve 1 ton ağırlığındaki doğaltaşın yüzeyini temizlettirerek, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmüş Ramazan Yılmaz, Hamza Çetinkaya, Mehmet Çetinkaya, Osmanoğlu Mehmet, Recep Erol ve Süleyman Curaoğlu'nun isimlerini, doğum tarihlerini, nerede ve hangi tarihte şehit düştüklerini yazdırdı. Anıt taşın en altına ise, PKK terör örgütüyle mücadelede 5 Mayıs 2014 tarihinde şehit olan Uzman Çavuş Halil Karataş'ın adı yazıldı. Şehitler anıtı, 2 yıl önce yaptırılan Atatürk Büstünün yanına kokonuldu.

'ŞEHİLERİMİZİN UNUTULMAMASI İÇİN'

Muhtar Yılmaz, şehitler için yaptırdığı anıtın inşaatında kendisinin de elinde kürek, el arabası ve malayla çalıştığını söyledi. Muhtar Hazım Yılmaz şöyle dedi:

"Kaymakamlığın şehit ve şehit yakınları için muhtarlığımızdan istediği bilgi yazısıyla konuyu araştırırken, Çanakkale Savaşı'nda köyümüzden 6 şehidimizin olduğunu öğrendim. Hem bu şehitlerimiz, hem de PKK'lı teröristlere karşı verilen mücadelede şehit olan köyümüzün yiğit delikanlısı için anıt yaptırmaya karar verdim. Şehitlerimizin unutulmaması için böyle bir anıt yaptırdık." 

Muhtar Yılmaz, şehitler anıtı için önümüzdeki günlerde açılış töreni yapmayı düşündüğünü söyledi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder