Yeni
Loading...

Kayıp Orman İşçisi 11 Gün Sonra Ölü Bulundu



Kaz Dağları'nda arkadaşlarıyla barakadan 11 gün önce ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan orman işçisi Halil Cen (39), arama kurtarma çalışmaları sürerken 5 kilometre mesafedeki Kurudere Mevkisi'nde, köylülerden biri tarafından dere yatağında ölü bulundu.

Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'nün Kaz Dağları'nın Evciler Köyü Mandayalağı Mevkisi'ndeki ağaç kesim işinde çalışan ve buradaki barakada kalan üç işçiden Mustafa Taşkın (54) ve Ahmet Sezgin (37) geçen 23 Kasım'da, meteorolojinin havaların birden soğuyacağı ve yoğun kar yağışı uyarısı üzerine erzak almak için motosikletleriyle Evciler Köyü'ne gitti. Alışverişin ardından dönen iki arkadaş kendileriyle birlikte kalan

diğer arkadaşları Halil Cen'i barakada göremeyince peşlerinden köye gitmiş olabileceğini düşünüp önce aldırış etmedi. Ancak, ertesi gün de Cen'in ortalıkta görünmemesi ve kendisinden haber alınamaması üzerine durum jandarmaya bildirildi. Bunun üzerine Bayramiç İlçe Jandarma Komutanlığı, Çanakkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, orman işçisi Halil Cen'in bulunması için gün boyu bölgede arama kurtarma çalışması yaptı. Gece aniden bastıran kar yağışına rağmen ekipler, 30 köylünün da desteğiyle çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalarda jandarmanın özel eğitimli arama kurtarma köpeği de kullanıldı. Ancak Cen'e ulaşılamadı. Arama kurtarma çalışmalarının geniş bir alanda sürüldü. Ancak kar yağışı nedeniyle köylüler aramalara diğer günlerde katılamadı.

Havanın yumuşamasıyla birlikte iki gündür köylülerinde dahil olmasıyla aramalar yine yoğunlaştı. Acı haber bugün öğlen saatlerinde geldi. Cen'in cesedi kaldığı barakaya yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Kurudere Mevkisi'ndeki bir dere yatağında köylülerden Ahmet Öz tarafından bulundu. Jandarma ve savcı olay yerine giderken, incemelemerin sürdüğü bildirildi.

CESEDİ ADLİ TIP MORGUNA KALDIRILDI

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi, Evciler Köyü, Kurudere Mevkisi'nde 11 gün sonra ölü bulunan orman işçisi 39 yaşındaki Halil Cen'in cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Pantolunu çıkmış, altında sadece içlikle, Yalınayak bulunan Cen'in vücudunda, savcı ve jandarmanın yaptığı incelemede herhangi bir kesici ve deli alet yarasına rastlanmadı. Bekar olan Cen'in ayakkabıları ise dere yatağında, 200 metre ilerde bulundu. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak : DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder