Yeni
Loading...

Bayramiç'in Tahin Helvası Araştırma Konusu Oldu






Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde imalatı 300 yıllık geçmişe sahip olan tahin helvası, İtalyan Gastronomi Bilimleri Üniversitesi öğrencilerinin araştırma konusu oldu.

İtalya'da yemek kültürü araştırma ve gıdaya akademik onur vermek için 2004 yılında Slow Food tarafından kurulan Gastronomi Bilimleri Üniversitesi'nde öğrenim gören farklı ülkelerden 15 öğrenci, zengin geleneksel ve tarihsel yemek kültürünü araştırmak için Türkiye'ye geldi.

Geçtiğimiz ay Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği'nce İtalya'daki Terra Madre Etkinlikleri'nde tanıtılan Bayramiç'in 300 yıllık geçmişe sahip tahin helvasını merak eden öğrenciler, imalatın nasıl yapıldığını görmek için buranın yolunu tuttu.

Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği'nin evsahipliği yaptığı İtalyan Gastronomi Bilimleri Üniversitesi öğrencileri, İlçedeki helva imalathanelerini gezerek incelemelerde bulundu.

Üniversitede öğretim görevlisi olan Frazione Pollenzo, Bayramiç'te tahin helvasının pekmezlisinin organik olarak yapılmasına hayran kaldıklarını, inceleme ve araştırmalarına devam edeceklerini belirtti.

Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği Başkanı Mustafa Alper Ülgen, Bayramiç'in tahin helvasını uluslararası alanda tanıtmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

İtalyan Gastronomi Bilimleri Üniversitesi öğrencileri, inceleme ve araştırmalarının ardından Kazdağları'na da bir gezi düzenledi.

DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder