Yeni
Loading...

Domuz Kuyruğu Getiren Avcıya 5 Kurşun Hediye Edecekler




Bayramiç ilçesinde, Ziraat Odası yöneticileri, git gide sayıları artan ve tarım arazilerine zarar veren yaban domuzu popülasyonunu azaltmak için bir uygulama başlattı. Avcılara, bir domuz kuyruğu getirmeleri karşılığında 5 kurşun verilecek.

Oda Başkanı İsmail Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av sezonunun açılmasıyla avcıları teşvik etmek için bir uygulama başlatmaya karar verdiklerini söyledi.

İlçede yaban domuzu sayısının artmasıyla özellikle ormanlara yakın bölgelerdeki tarım arazilerinden ürün alınamaz hale gelindiğini aktaran Pehlivan, "Domuzlar, meyve bahçelerindeki ürünlerle fidanlara önemli ölçüde zarar veriyor. Kuru tarım, sebze, yem bitkileri, zeytin ile akla gelebilecek her türlü üründe önemli oranda kayıp yaşanıyor. Domuz sürüleri önceleri onlarla ifade edilirken şimdi bu sayı yüzlere ulaştı" dedi.

Pehlivan, domuzların ilçe üreticisi ve ekonomisine büyük zarar verdiğini dile getirerek, bundan dolayı domuz avını cazip kılmak amacıyla böyle bir ödüllendirmeye gittiklerini bildirdi.

Bayramiç Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Derneği Başkanı Yılmaz Beceren ise 5-6 yıldır yaban domuzu sayısında önemli oranda artış görüldüğünü belirtti.

Köylerden, domuzların verdiği zararlarla ilgili şikayetler aldıklarını anlatan Beceren, şöyle konuştu:

"Domuzlar artık gece gündüz demeden yiyecek bulmak için dolaşmaya başladı. Ekili arazilere, hatta evlerin bahçelerindeki bitkilere zarar vermeye başladı. Sayısı fazla olan sürülerin girdiği buğday, Mısır, yer fıstığı, meyve bahçesinde mahsul kalmıyor. Popülasyonun azalması için Ziraat Odası avcılara böyle bir destek sağladı. Bu da avcıları özendiriyor."
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder