Yeni
Loading...

Bayramiç'te 2 Muhtarın 58 Bin Lirası Dolandırıldı




Bayramiç'te 2 köy muhtarı kendilerine telefonla arayıp emniyet müdürü ve savcı olarak tanıtan kişiler tarafından 58 bin lira dolandırıldıklarını söyledi.

PARA İSTEDİLER

Bayramiç İlçesi'ne bağlı Çiftlikköyü muhtarı 45 yaşındaki İbrahim Çetin ile Çırpılar Köyü muhtarı 60 yaşındaki Ahmet Uzunoğlu'nu telefonda arayıp kendilerini emniyet müdürü ve savcı gibi tanıtan kişiler, bir grup tarafından adlarına kredi çekilip terör örgütüne ait hesaplara para transferi yapıldığını ve kendilerinden bu durumun giderilmesini sağlamak için para istedi.

56 BİN LİRA PARA YATIRDILAR

Bunun üzerine muhtarlar İbrahim Çetin 2 bin lira, Uzunoğlu ise ilçe merkezinde bir banka şubesi ile Ezine'de bulunan PTT Şubesi'nden toplam 56 bin lirayı verilen hesaba havale yaptı. Daha sonda dolandırıldıklarını anlayan her iki muhtarda ilçe Emniyet Müdürlüğü ve jandarmaya şikayetçi oldu.

Bu arada kimliği açıklanmayan bir muhtarın ise altın bozdurmak için kuyumcuda bulunduğu sırada uyarılması üzerine dolandırılmaktan son anda kurtulduğu öğrenildi.

JANDARMA MUHTARLARI ARADI

Dolandırıcıların benzer şekilde diğer köylerdeki muhtarları da arayıp, dolandırmaya çalıştıkları belirlendi. Bunun üzerine jandarma yöredeki muhtarları tek tek arayıp, dolandırıcılara karşı uyardı.

Bayramiç Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Bingül de geçen Çarşamba günü üyelerini bu tür dolandırıcılıklara karşı uyardıklarını belirterek, "Nedense buna rağmen bu tür olaylar yaşanıyor" dedi.

DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder