Yeni
Loading...

H.Alper UYDAŞ - Bayramiç'te Motosiklet Kullanımı

H.Alper UYDAŞ - Bayramiç'te Motosiklet Kullanımı 


Merhaba Gazete Bayramiç okurları;
      
  Sizden gelenler köşesinde uzun bir süre ara vermiş olduğum yazılarımı tekrar sizlerle paylaşıyorum. Bu sürenin özellikle uzun olmasına dikkat ettim, çünkü başta ilçemiz ve ülkemiz yerel seçimler sürecine girmişti. Kendimde belli bir siyasi kimlik taşıdığım için bu köşemde tarafsız ve topluma mesaj veren bir konumda olmayı istediğimden dolayı, bu süre biraz fazla uzadı.
     
  Sonuç olarak kazanan adaylara hayırlı olsun diyor, bizimde ilçemiz için taş üstüne taş koyan herkesin yanında, zarar veren her oluşumunda karşısında olduğumu belirtmek isterim.
     
  Son yazımın son satırında belirttiğim’’ yazılması veya dikkat çekilmesini istediğiniz toplumsal konuları bana bildirmenizi rica ediyorum’’  notuma  şu ana kadar hiçbir mesaj gelmemiş olması ilçemizde her şeyin güllük  gülistanlık olduğu veya her şeyin  4-4 lük devam ettiği anlamına gelmediğini  hepiniz tahmin etmişsinizdir.
     
  Ben özellikle havaların ısınmasıyla motosiklet   kullanımının artması üzerine çoğumuzun da bildiği önemli noktalara tekrar değinmek istiyorum.
      
  Kendimde  yaklaşık 30 senedir motosiklet sürücüsüyüm. Kullanım kolaylığı ve pratikliği bakımından yakın geçmişte dedelerimizin kullandığı at ve eşekten çok daha kullanışlı ve zahmetsiz bir konumda.Ancak çok daha fazla da tehlikeli.
   
  Sizlere şöyle böyle deyip bilgiçlik yapmayacağım çünkü kendimde sayısız kaza-riskleri geçirdim. Ölümlerden kıl payı kurtuldum. Bu zaten akıllı uslu kullanılmadığı zaman motosikletin ruhunda var çünkü genç yaşlarda akılda pek kafada olmuyor.
  
  İlk motosikletimi babam aldı. Oda biricik oğlunu sevdiği için sevindirmek için almıştı. Haklıydı çok sevinmiştim. Sevindirmişti beni .Ama bilmeden de olsa risk almıştı. Bir gün kaza yaptığım haberi gelebilirdi hatta öldüğüm .
 
  Hala risk altındayım. Motosikletle gezmeyi çok seviyorum. Yolu serbest bulduğumda hızlıda gitmeyi seviyorum. Tek olumlu tarafım artık yaşımın belli bir kemale ermesi ve ölümden korkar olmaya başlamamdır.
 
  Sözümün geldiği son noktada sizlere uyarım!!! deminde belirttiğim gibi ilk motosikleti almak hususunda siz siz olun  aklı henüz yerinde olmayan yaşlardaki canlarımıza kötülük etmeyin!!! Yaşı uygun olanlara ehliyet alın, eğitimini ve bilgisini tam verin….özellikle kaliteli kasksız  bir şekilde motosiklet sürülmemesini çevremizdeki sürücülere hep söyleyelim- uyaralım….
 
  Keşke sözü çoğu kez istemeden de olsa ağzımızdan çıkmak zorunda kalsa da ,umarım motosiklet kazaları yüzünden böyle şeyler yaşamayız.
 
  Her şey gönlünüzce olsun Gazete Bayramiç okurları….


03.06.2014
H.Alper UYDAŞ
alperuydas@hotmail.com

''sizde yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı bayover@msn.com yada mehmeteover@gmail.com adreslerine gönderebilirsiniz''
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder