Yeni
Loading...

Siyaset ve Gençlik - Mehmet E. ÖVER


Siyaset ve Gençlik - - Mehmet E. ÖVER


Kardeşlik sözlerde biten bir cümle değil kalpte atan bir sevgi çemberi olmalıdır.Gençlik ise kalıbına sığmayan bir enerji,mantıktan uzak düşünceler ve yönlendirilmeye açık duygulardır.

Bayramiç'te geçmekte olan seçim sürecinde şimdiye kadar gerçekte ve sanal alem üzerinde tatlı atışmaların dışında kavga gürültü yaşamadık şu ana kadar. Bundan da tüm Bayramiç halkı olarak mutluyuz.Çünkü bunun aptallıktan başka bir şey olmadığını yaşımızı aldıkça daha iyi anladık.

Genel siyasetteki gerginlik ne kadar kendini hissettirsede eyleme geçmedi ilçemizde.Gencecik fidanlar yok oldu gitti bu yolda.Görgü tanıklarıyla kanıtlanan daha çocuk yaşta yiten Berkin Elvan'ın
gerçekten ekmek almaya gittiğini öğrendi tüm Türkiye'de.

Ve iki Bayramiç genci arasında geçen sosyal medya diyaloğuna şahit oldum geçtiğimiz günlerde.(yazının altında görselini veriyorum) Mhp'le Akp'nin işbirliği içinde olduğunu belirtiyor.Ama bu işbirliğinin farklı bir işbirliği olduğunu söylüyor sonra.Berkincileri biçecektik diyor Akp'li olan genç Mhp'li gence.Diğeriyse ben sizi biçeceğim diyor.Bu çocukların ikisinide tanıyorum ve bir tanesini daha lise çağında.

Şimdi bu konuşma partileri bağlamıyor diye düşünebilirsiniz.Yada çocukların lafıylamı olacak bu işler diyeniniz olabilir.Ama ben öyle düşünmüyorum.Bu çocuğun Berkin'cileri biçme hayalinin altında yatan başbakanın 14 yaşında ölen bir çocuğa rahmet dilemeyişidir.Mitinglerinde ondan nefretle bahsetmesidir.

Akp belediye başkan adayı Sadettin Arslan herşeyden fazla sakinliği ve efendi duruşuyla tanınır Bayramiç'te. Bu duruşta onun en önemli kozu olacaktır diye düşünüyorum bu seçimlerde.
Belki şu anda ilçede çalışmalarını en fazla gençle sürdüren Akp'ninde büyüklerinin bu gençlere genel başkanlarının yapamadığı kardeşlik ve barış duygularını aşılamaları gerekmektedir.
 
Bu yazıyı yazmamdaki amaç herhangi bir partiyle yada onu destekleyen gençlerle olan bir sıkıntıdan dolayı değildir. Chp,Mhp ve Akp bayrağı sallayan her gencin seçimlerden sonra tekrar gönülden kahkahalarla birlikte , yolda kol kola yürüyebilmesi umudumdur.





Mehmet Emrah Över
mehmeteover@gmail.com




''sizde yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı bayover@msn.com yada mehmeteover@gmail.com adreslerine gönderebilirsiniz''

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder