Yeni
Loading...

Çevre Platformundan Köylülere Destek Mitingi




Çanakkale Çevre Platformu ve CHP Çanakkale milletvekilleri, Bayramiç ilçesine bağlı Kurşunlu köyünü ziyaret etti.

Köye gelen Çanakkale Çevre platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Kurşunlu köylülerini yalnız bırakmamak için burada olduklarını söyledi. Nalbant, "Bu gün burada topraklarını, köylerini maden şirketlerinin talanından korumak için mücadele veren yaşam alanlarını, ormanları, meralarını, skepsiz antik kentini, korumak için onurlu bir direniş sergileyen köylüler mücadelelerini yasal yolarla yaptılar. İdare Mahkemesine dava açtılar. İçlerinden açlık grevi yapanlar oldu. Hiçbir taşkınlık yapmadılar.



Devletin yetkililerini sürekli göreve çağırdılar. Ancak seslerini duyan olmadı. Sudan bahanelerle maden şirketi tarafından haklarında ceza davaları açıldı. İşin acısı tarafı, bölgedeki ormanları korumakla görevli Karaköy Orman İşletme Şefi bu davalarda maden şirketi lehine şahitlik yaptı. Bayramiç Sulh Ceza Mahkemesinde açılan ceza davalarında adil yargılama yapılmadı. Yoksul köylülere burada şu köy kahvesinin önünde 'yan oturdu, şirketin araçları geçemedi çalışmasını engelledin' diyerek cezalar verildi. Yargılamaları izledik adil yargılama yapılmadı. Sonucunu bekliyoruz bu cezaların Yargıtay'dan döneceğine de inanıyoruz" dedi.





CHP Milletvekili Ali Sarıbaş, "Çevreyle insanın iç içe yaşadığını, çevre olmazsa insanın yok olacağını, hatırlatmak için yapılan bu eyleme destek için buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, içinizde yıllarca çevre mücadelesi veren biri olarak, Türkiye'de ki çevre hareketlerinin yanında olduk. Kurşunlu köylülerinin yanındayız. Bundan sonrada yanında olacaktır. İyi ki sizler varsınız. İyi ki çevreyi koruyanlar var" dedi. CHP Milletvekili Serdar Soydan "Biz insanlık mücadelesi veriyoruz. Biz gölgesinde oturabileceğimiz ağaçların korunması için, evimizden akan suyun korunması için mücadele veriyoruz. Vermeyi de sürdüreceğiz" dedi. Etkinliğe katılanlar ise konuşmalara slogan atarak destek verdi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara pilav ikramında bulunuldu. Daha sonra ise öğrenciler halka müzik dinletisi gerçekleştirdi. Etkinliğe Kurşunlu köylüleri ve çok sayıda çevreci katıldı.

İHA
Fotoğraflar : Derya Çengel
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder