Yeni
Loading...

resmin belirli bölgesini renkli yapmak

Merhaba arkadaşlar bu photoshop dersimizde resimde istediğimiz bir bölgeyi renkli bırakarak, geriye kalan yerleri siyah beyaz yapacağız. İnternette bu ve buna benzer fotoğraflara denk gelmişsinizdir . Fotoğrafta her yer siyah beyaz tek bir nesne, obje renkli. Siyah beyaz bir kırda sadece gülün renkli bırakılması gibi. Ben de bu photoshop çalışmamızda bir uğur böceği fotoğrafı kullandım. Uğur böceğini renkli bırakıcam fotoğraf siyah beyaz olacak.

Öncelikle photoshopta resmimizi açıyoruz.
resmin-istediğin-kısmını-renkli-yapmak


Photoshop üst menülerden  layer / duplicate layer yolunu izleyerek, layerimizi çoğaltmış oluyoruz.
Ctrl+shift+U klavye kısa yoluyla siyah beyaz yapıyoruz. Klavyeden  kısa yolla siyah beyaz yapamadıysanız burada resmi siyah beyaz yapma adlı konumuza bakabilirsiniz.
Kafamızda resmimizde belirtmek istediğimiz alana karar verdiysek.  Adobe photoshop araç kutumuzdan eraser toolu (silgimizi ) seçiyoruz. Ayarlarını aşağıdaki gibi yapıyoruz. Resmimiz çok büyükse size ve hardness değerlerini biraz daha büyütüyoruz.


Çalışmak istediğimiz alanı büyüteç ile büyütüyoruz ki, daha rahat çalışalım. Silgimizle silmeye başlıyoruz. Taşırmadan seçmek istediğimiz nesnenin üzerinde silgimizi gezdiriyoruz.
belirli-bölgeyi-renklendirmek

İşte hepsi bu. Bu dersi bir çok yoldan yapabiliriz. Ben en basit ve kolay yoldan anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder