Yeni
Loading...

İnşaat İşçisinin Organları 6 Kişiye Hayat Verecek



Bayramiç'te beyin ölümü gerçekleşen bir inşaat işçisinin organları, altı hastaya nakledilecek.

Bayramiç ilçesine bağlı Ağaçköy’de ikamet eden 46 yaşındaki Ramazan Birol, 18 Ocak 2014 günü merdivenle çıktığı duvarın üzerinden zemine başüstü düşerek ağır yaralandı. Bayramiç Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakımda tedavi altına alınan evli ve üç çocuk babası Birol’un, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, ailenin bağış kararı üzerine Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi'yle temasa geçti. Bu dakikadan itibaren nakil için planlama yapılmaya başlandı. Izmir Ege Üniversitesi (EÜ)’nden iki, Istanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi ve Bursa Acıbadem Hastanesi’nden üçer kişilik ekipler, sabaha karşı Çanakkale’ye geldi. Saat 05.30’da başlayan ameliyatla Birol’un ilk olarak kalbi alındı ve EÜ’de nakil bekleyen bir hasta için helikopterle Izmir’e gönderildi. Ardından alınan karaciğer Çapa Tıp Fakültesi’ne, bir böbrek Acıbadem Hastanesi’ne, diğer böbrek ve iki kornea ise Bursa Uludağ Üniversitesi’ne gönderildi.

Il Organ Nakli Koordinatörü Ülkü, Birol’un iki defa beyin ameliyatı geçirmesine rağmen kurtarılamadığını belirterek, "Ailesi, çok büyük bir duyarlılıkla organlarını bağışladı. Ramazan Birol sayesinde altı kişi sağlığına kavuşacak." dedi.

CİHAN HABER AJANSI
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder