Yeni
Loading...

H.Alper UYDAŞ - Her Şey Yerinde Güzel



 H.Alper UYDAŞ - Her Şey Yerinde Güzel


Merhaba Değerli Gazete Bayramiç Okuyucuları;
         
 Benim bugün ilk yazımda değinmek istediğim konu 3.sü düzenlenecek olan  Bayramiç deve güreşi ve aynı güne denk gelen Mevlid Kandili hakkında olacak.
       
İkisi de insanlık için güzel şeyler ve ikisinin de hak ettiğince yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Deve güreşi severlerin ve deve sahiplerinin  ilçemizi en güzel şekilde temsil edeceğini temenni ediyorum.
          
 İlçemizin tanıtımı açısından elimizde çok seçenek yok.Onun için gelenekselleşmeye başlayan bu güreş organizasyonuna çok iş düşüyor.Aile olarak eski bir deveci kökten geldiğimiz  için yakından biliyorum.Babam ve kardeşim namlı her devenin bütün seceresini bilir,nerelerde kimlerle dahi güreştiğinin hepsinin dökümünü çıkarır.Onlar gibi özellikle Ege ve Marmara bölgesinde çok insan var.

Bu aslında insanlara ilginç gelebilir ama deve güreşi severliğin hastalık derecesine geldiğini düşünürsek o zaman fazlada aklımızı zorlamamıza gerek kalmaz.Onun için özellikle deve güreşini kaydeden ve cd halinde satan kimselerin olduğunu biliyoruz.Bizim ilçemizde yapılan bu etkinliğin gelemeyenler tarafından yurdumuzun çeşitli yerlerden izlenip takdir toplaması da,daha sonra kulağımıza gelecek güzel beklentilerden olacaktır.
          
 Genellikle deve güreşlerinde içki tüketimi fazlalaşır.Ancak bu günün biz Müslümanlar için önemli ve kutsal bir güne denk geldiğini bilip de bunun vecibelerine uyarak geçirirsek bence iki güzelliğide bir arada yaşamış oluruz.
           
 12 Ocağı 13 Ocağa bağlayan gece Cenab-ı ALLAH’ın  en sevdiği kulu ve resulü peygamberimiz Hz.MUHAMMED S.a.v.in doğum günüdür.Bu güne ve geceye nasip olduğu sürece senede sadece 1 defa erişebileceğimizi düşünerekten ona göre hareket etmeliyiz…
       
Fazla söze gerek yok her an ömürümüzden zaman kaybedip Vuslat’a yaklaşıyoruz.Bununda bilincinde davranmamız  gerekmez mi?
          
Bütün hemşerilerime saygılar sunar.Sağlık,mutluluk ve başarılar dilerim.

09.01.2014                                                                                                                                 
H.Alper UYDAŞ
alperuydas@hotmail.com


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder