Yeni
Loading...

Vali Çınar, Kurşunlu Halkına Moral Verdi




Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bayramiç ilçesini ziyaret etti. Yakınlarındaki maden sahası nedeniyle eylem yapan köylüleri de ziyaret eden Vali Çınar, konuyu detaylı bir şekilde inceleyeceklerini, eğer madencilerin kanuna aykırı bir faaliyetleri varsa gerekeni yapacaklarını söyledi.

Vali Çınar ilk olarak Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya'yı makamında ziyaret edip bir süre görüştü. Buradan, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un çocukluk yıllarını geçirdiği evi gezen Çınar, yetkililerden bilgi aldı. Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer'in de katıldığı ziyarette Çınar, daha sonra tarihi Hadımoğlu Konağı'nı gezdi. Beraberindeki heyetle Kurşunlu köyüne giden Çınar, burada köylüler tarafından karşılandı. Köy muhtarı Muharrem Güler'den köy yakınlarında bulunan maden sahası hakkında bilgi alan Vali Çınar, kendisine gelen şikayetleri dinledi. Burada yapılan maden çıkarma çalışmalarından dolayı rahatsız olduklarını belirten köylüler, Vali Ahmet Çınar'ın konuyla ilgili çalışma başlatması talebinde bulundu.

Saha genişletmesi nedeniyle ağaçların kesildiğini, ayrıca bu bölgede heyelan ve yağış nedeniyle oluşabilecek felaket durumunda köyün ve köyde yaşayanların hayatlarının risk altında olacağını dile getiren köylüler, yol çalışması esnasında makinaların köyün içme ve kullanma suyu hattına ve yollara da zarar verdiklerini iletti. Bölgede 22 gün açlık grevi yapan köy halkından Bülent Özüren ise Vali Çınar'a, Yenice Çan fay hattının bu bölgeden geçtiğini, heyelan, yağış ya da deprem anında tüm atık ve toprağın aşağı ineceğini belirterek, "Madeni taşımak için yapılan yol çökmekte. Bu çöken bölge dolduruluyor. Bu çalışmalar aşağıya doğru bir baskı oluşturmakta. Köy halkı olarak devletimizden yardım bekliyoruz" dedi. Vali Çınar ise dünyanın her tarafında madencilik yapıldığını hatırlatarak, "Eğer madencilerin yasalara uygun hareket etmediğini belirten tespitleriniz varsa bunları kaymakamlık makamına bir dilekçe yazarak bize iletilmesini sağlayın" dedi.

Hukuk devletinde her şeyin kanunlarla yürütüleceğini anımsatan Çınar, "Ne vali ne kaymakam ne başbakan ne cumhurbaşkanı kral değildir. Hukuken bir kişinin bir hakkı varsa ona kimse müdahale edemez. Hukuk budur. Böyle de olmalı. Biz hukuk devletiyiz. Bu maden burada her şeyiyle yasalsa, araştıracağız şimdi. Her şey hukukiyse her şey nizamiyse. Ben sizinle her gün eylem yapsam, ağlasam sizinle vali olarak hiçbir şey yapamam. Hukuktur. Bunu araştıracağız, geçmişte yapılan dosyalar, ekler ve saire bir yanlışlık varsa, ona da bakacağız. Dünyanın her yerinde maden vardır. Kanada'nın ortasında, Berlin'in ortasında termik santral vardır. Bunlar güzel şeyler mi? Değil. Kim ister tabiat bozulsun, ağaçlar kesilsin, huzur kaçsın. Dünyanın her yerinde yapılır. Her şey güllük gülistanlık olmuyor. Hukuk ne diyorsa, vicdan ne diyorsa, hak ne diyorsa konu budur. Eğer bir hata varsa inceleyip düzelteceğiz"dedi. Vali Çınar daha sonra Killik Tepe'deki maden sahasına çıkarak şirket yetkilisinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Çınar, daha sonra Evciler köyüne gitti.

Kaynak : İHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder