Yeni
Loading...

Bayramiç Belediye Başkan Adayları Kimler ?




2014 Yerel seçimlerine geri sayım başlamışken, ilçemizdeki siyasi partilerde aday adaylarını belirlemeye başladı.

Siyasi kulislerde hangi partinin kazanacağı konuşulurken, partilerin seçime hangi adayla gireceğide merak ediliyor. Şu ana kadar sadece CHP´den İsmail Sakin TUNÇER resmi başvuru yaparken AK Partiden de Bayram MADAK, geçtiğimiz günlerde resmi başvurusunu yapıp aday adayı olduğunu açıklamıştı.

MHP ise henüz adayını açıklamaz iken Dr. Fatih Murat YILDIZ aday olmayacağını açıkladı. MHP´ de şu an için ismi en çok geçen ve geçtiğimiz dönem aday olan Sakin YILMAZ üzerinde duruluyor.

AK partinin herkezce konuşulan başkan adayı Sadettin ARSLAN´ın henüz adaylığını açıklamaması dikkat çekiyor. Siyasi kulislerde bu üç adayın çekişeceği ve seçimlerin stratejik geçeceği konuşuluyor. Diğer yandan meclis oluşturma çalışmaları sürerken, partiler meclis üyelerinin isimleri ve sıralamaları konusunda ser verip sır vermiyorlar.

Demokrat parti aday çıkarmaz ise aldığı 729 oyu hangi partilere nasıl dağılacağı da seçimin şekillenmesinde önemli rol oynayacak. Geçtiğimiz seçimlerde 1398 oy alarak seçimin rengini değiştiren DSP´nin aday çıkarmayacağı da kulislerde konuşuluyor.

Bu seçimlerde DSP´nin aday çıkarmaması durumunda CHP´nin oylarının artacağı ve avantaj sağlayacağı bir gerçek. AK Partinin ise MHP´nin geçtiğimiz seçimlerde yakalamış olduğu oy oranını artırması durumunda avantajlı olacağı düşünülüyor. MHP ise geçtiğimiz seçimlerde büyük bir oy patlaması yapmış ve Sakin YILMAZ ile başarılı olmuştu. MHP bu seçimlerde de Sakin YILMAZ´ı aday göstererek seçimi kazanmaya çalışacaktır. Bu seçimlerde seçimi kazanacak partinin 3500 civarlarında oy alması tahmin ediliyor.


2009 seçimlerinde 10113 seçmenden 8980 seçmen oy kullanmış ve bunun partilere dağılımı da şu şekilde olmuştu:


                                                              CHP: 2349
                                                              AKP: 2230
                                                              MHP: 1900
                                                              DSP: 1398
                                                              DP: 729
                                                              SP: 80
                                                              BBP: 16
                                                              BTP: 12


Kaynak : Bayramiç Doğuş Gazetesi
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder