Yeni
Loading...

AÇLIK GREVİ ÇADIRINA SİLAHLI SALDIRI




 AÇLIK GREVİ ÇADIRINA SİLAHLI SALDIRI

 Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinin Kurşunlu Köyü’nde yapılacak felsdpet maden ocağını protesto etmek için başladığı açlık grevinin 15 . gününde olan Bülent Özüren’e dün belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.
Bülent Özüren Çanakkale’nin Kurşunlu Köyü’nde açılacak felsdpet maden ocağını protesto etmek, ağaçların kesilmesine engel olmak amacıyla açlık grevinin 15. gününde silahlı saldırıya uğradı. Ateş edenleri görmediğini ifade eden Özeren, bunun kendisini korkutmak ve sindirmek için yapılmış olma ihtimali üzerinde duruyor.
Olay dün gece saat 23:00 sularında Bülent Özüren çadırın içindeyken gerçekleşti. Silah sesi duyan Özüren yaşadıklarını BirGün’e anlattı. “Çadırda yatıyordum. Silah sesini duydum, yerde sürünerek çadırdan çıktım. 3 el daha eteş edildi. Yarım saatten fazla bir süre yerde kaldım kalkmadım. Sonra da kendimi güvende hissedebileceğim bir yere geçip sabaha kadar orada bekledim” dedi.

BAHÇENİZDE ÇADIRLAR KURUN
Bu zamana kadar herhangi bir tehdit almadığını dile getiren Özüren, olayın kendisini korkutmak için yapıldığını söyledi. Özüren, ”Bir gün önce 60-70 kişilik bir grup destek için buraya geldi ve kamp kurdu. Gittikçe artan bir katılımcı grubu oldu. Korkutmak için yaptılar. Benim tek çağrım artık kimse buraya gelmesin. Herkes evinin bahçesinde sembolik çadırlar kursun. Üzerine burası Kurşunlu Köyü, benim adım Bülent Özüren yazıp sosyal medyada paylaşsınlar" dedi. Sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Özüren açlık grevine devam edeceğini söyledi.

'BİZİ YANLIZ BIRAKMAYIN!'
Hafta sonu Bülent Özüren’e destek vermek için Kurşunlu Köyü'ne gidip kamp kuran grup adına konuşan Ali Furkan Oğuz ise şunları söyledi; “Cumartesi araçlarla Kurşunlu Köyü'ne gittik. Toplamda 150 kişiydik. Yaklaşık 25 kişi cumartesi gecesini orada geçirdik. Pazar günü saat 13:00'e kadar oradaydık. Sabah saat 09.00 gibi iş makinaları geldi. Durumu hemen jandarmaya bildirdik, şikayette bulunduk” dedi.
Önümüzdeki hafta sonu da kamp kurmak istediklerini fakat oraya gidecek insanların can güvenliği olmayacağı için, Bülent Özüren’in çağrısına uyarak hafta sonu kamp kurmayacaklarını söyleyen Oğuz ”Şimdiki düşüncemiz, hafta sonu köy halkıyla birlikte Kurşunlu Köyü'nde evlerde kalmak, herkes ile birebir konuşmak ve destek vermek. Buradan da herkesi 16 KRasım'da Bayramiç'in Kurşunlu Köyü'ne davet ediyoruz. Son olarak Bülent Özüren'in biz kamp yerinden ayrılırken bize söylediği bir cümleyi söylemek istiyorum: Bizi yalnız bırakmayın!

Kaynak : birgun.net
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder