Yeni
Loading...

yazıya gölge efekti verme

Merhaba arkadaşlar.
Bu photoshop dersimizde yazıya gölge efekti vermeyi öğreneceğiz. Bu sayede birbirinden güzel logolar hazırlayabileceksiniz.
Haydi dersimize geçelim.

1- Adobe photoshop ile yeni bir belge oluşturuyoruz. Çalışmak istediğiniz alanı siz belirleyin. (Örneğin 300*300)
Photoshop üst menülerden file > new yolunu izleyebilirsiniz.


2- Araç kutusundaki T harifi ile yazımızı yazıyoruz. Daha sonra sağ alt köşeden, layer üzerine gelip  sağ tıklıyoruz duplicate yolu ile layerimizi çoğaltıyoruz.
yazıya gölge efekti vermek
3- Sıra geldi yazdığımız yazıya efekt vermeye. Bunun için layer menüsünden f harfine tıklayıp. Blendig options seçeneğini tıklayıp açılan menülerden şunu ayarlıyoruz. Göz kararı ve hoşunuza gidecek herhangi bi ayarda kalabilir. Ya da aşağıdaki ayarları da uygulayabilirsiniz.
4-Şimdi tekrar yazımızın layerini kopyalıyoruz. Photoshop kısa yolu ctrl+J ya da photoshop da yazımızın bulunduğu layere sağ tıklayıp duplicate layer yapabiliriz. Artık yazımız iki tane oldu. İçeriği aynı iki kağıt düşünün üst üstte.
5-  ctrl+T tuş kombinasyonuyla yazımızı çeviriyoruz. Üsteki küçük kareden aşağıya doğru çekiyoruz. (camı üstten açar gibi:)Yani yazımızı ters çevirmiş olacağız.
6- Yazımızın altına photoshop araç kutumuzdan move tool ile sürükleyebiliriz.
7-Gölgemizi de yaptık. Ama gölge hissi vermesi için ters olan yazımızın rengi daha soluk olmalı. Şimdi az önce kopyaladığımız layerin opacity sini düşürüyoruz.

8-Photoshop araç kutumuzdan history brush tool ile yazının en altına hafif sis yapıcaz. Daha doğrusu bu araç eski resmi ortaya çıkarmaya yarıyor. Eski resmimizde beyaz alan olduğuna göre bu yazımıza hafif sis etkisi verecek.
Bu photosohop dersimizi kısaca özetlersek;
Yeni bir yazı yazdık. Bu yazıyı çoğalttık. Yazının altına gelecek şekilde birisini açtık. Gölge hissi vermesi için görünürlük değerini biraz azalttık. Bu sayede yazımıza gölge efekti vermiş olduk.
yazı efektleri

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder