Yeni
Loading...

Photoshop ile facebook kapak fotoğrafı yapma

Merhaba arkadaşlar bu photoshop dersimizde facebook için bir kapak fotoğrafı düzenleyeceğiz. Ben sevdiğim bir fotoğrafı kesik kesik parçalar halinde sıralayacağım. Böylece ofislerde kullanılan jaluzi perde etkisi yapacağız:)
photoshop-kapak-fotografi-hazirlama



Bunun için 851 piksel genişliğinde ve 315 piksel uzunluğunda bir belge oluşturuyoruz. 
Bu boyutlardan daha küçük olan bir görüntü yüklerseniz, facebook tarafından uzatılarak bu büyük boyuta getirilecektir. Fotoğrafımızda kayıplar olmasını istemiyoruz bu yüzden kapak fotoğrafımızı verilen ölçülerde hazırlayacağız.
Hadi bakalım kapak fotoğrafı hazırlama photoshop dersimize geçelim. Verilen ebatlarda yeni bir belge oluşturduk. O bir kenarda dursun şimdi kapak fotoğrafı yapmak istediğimiz fotoğrafı açıyoruz. Photoshop üst menüleren İmage / image size yolunu izliyoruz. Width değerini 851 yapıp okeye basıyoruz. Neden enini eşitledik? Çünkü düzenleyeceğimiz kapak fotoğrafında enine çizgiler olacak. 
Fotoğrafımızın üzerine geliyoruz. Photoshop araç kutumuzdan rectangular marquee tool u seçip, fotoğrafımızın görünmesini istediğimiz kısımlarının en başından kesmeye başlıyoruz. Görünmesini istediğimiz diyorum zira, fotoğrafımızın boyu 351 pikselden büyük olduğu için biz 351 e sığacak bölüme karar vermeliyiz. Kestikten sonra move tool ile tutup yeni oluşturduğumuz belgeye sürüklüyoruz.

Tekrar rectangular marquee toolu seçip ikinci parçayı kesip move tool ile yeni belgemize taşıyoruz. Bu işlemleri kapak fotoğrafımızı tamamlayana kadar devam ediyoruz.

Bu photoshop dersimizde yaptıklarımızı kısaca özetleyecek olursak; Yeni bir belge oluşturduk. Kesik kesik panjur gibi gözükmesini istediğmiz fotoğrafımızı açıp, parçalayarak yeni belgemize attık. Arka planı siyah yapmak isterseniz sağ altta layer menüsünden background layerine gelip istediğiniz renge boyayabilirsiniz. bu örnekleri çoğaltabilirsiniz sizin hayal gücünüze kalmış boyuna kesik çizgiler oluşturabilirsiniz. Bu çalışmada sol tarafta oluşan boşluğa sizi anlatan bir slogan ekleyebilirsiniz. her face insanına yakışan gibi kocaman cümleler kurabilirsiniz:) vs vs...


Bu photoshop dersinde kullandığım fotoğrafın sahibi burada..

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder