Yeni
Loading...

Tarihi Susurluk

Çanakkale Valiliği'nde görevli bir bürokrat Ali Ustabaş'ın karıştığı trafik kazasında şarampole yuvarlanan araçtan 238 adet tarihi eser çıktı. Ustabaş, kaza yaptığı aracın koleksiyoner Mehmet Uzuner'e ait olduğunu ve eserleri Uzuner'e götürdüğünü söyledi. Uzuner'in ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın eşi Reyhan Uzuner'in amcasının oğlu olduğu öne sürüldü.


Balıkesir'in Bandırma ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şok edici ayrıntılar ortaya çıktı. Çanakkale Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü olarak görev yapan 47 yaşındaki Ali Ustabaş, ailesiyle birlikte tatil için gittiği memleketi Sinop'tan dönerken Bandırma-Gönen Karayolu'nun 17'nci kilometresinde aracın hâkimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandı.

Eşi ve iki çocuğunun yaralandığı kazada Ustabaş ve ailesi, olay yerine gelen ambulanslarla Çanakkale'nin Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri ise şok eden ayrıntıyla karşılaştı. Ustabaş'ın kullandığı 48 VA 691 plakalı aracın Mehmet Uzuner'e ait olduğu iddia edilen araçtan 238 adet parçadan oluşan para, sikke ve vazo çıktı. Olayla ilgili Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, hastaneye kaldırılan Ustabaş ise kendisine ulaşan bir muhabire yaptığı açıklamada; "Ailemle birlikte bayram tatilini memleketim Sinop'ta geçirdim.

Otomobil, Eceebat ilçesinde Kolleksiyoner olan Mehmet Uzuner'e ait. Ondan ödünç aldım. Tatilimi geçirdiğim Sinop'ta akraba, dost ve arkadaşlarımdan ona hediye etmek için çoğu etnografik tarzda, 2- 3 tanesinin ise arkeolojik özelliği bulunan bu parçaları ona, otomobilini bana verdiği için hediye olarak getirmek istedim. Söylediğim gibi sadece hediye olarak verecektim." dedi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder