Yeni
Loading...

Orman Yangınlarıyla Mücadele



Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan, Kazdağlarını da içine alan 1 milyon 175 bin hektar ormanlık alanda çıkabilecek olası yangına müdahale edecek, 2 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter, 91 arazöz, 32 su tankeri, 41 ilk müdahale aracı ve bin 150 yangın işçisi, her an göreve hazır bekliyor, motosikletli ekipler sürekli devriye geziyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünde yaptığı açıklamada, Balıkesir ve Çanakkale'de toplam 1 milyon 175 bin hektar ormanlık alandan sorumlu olduklarını söyledi.

Marmara ve Ege Bölgesi sınırlarında yer alan bu alanın önemli bölümünün 1. derecede yangına hassas yerler olduğunu vurgulayan Yalçın, Balıkesir, Edremit, Dursunbey, Alaçam, Sındırgı, Çanakkale, Bayramiç ve Biga işletme müdürlüklerinin yangına 1. derecede hasas noktalarda konuşlanmış durumda görev yaptığını anlattı.

Bölgelerinde bu yıl 2 yangın söndürme uçağı, 3 helikopterin görev yapacağını ifade eden Yalçın, "Helikopterlerimiz, Balıkesir, Çanakkale ve Edremit'te konuşlandırıldı. 2 uçak ise Edremit'te duruyor. Helikopterlerin her biri, 2.7 ton su kapasitesine sahipler. 30 kişiye kadar personel de taşıyabiliyorlar. Gerektiğinde helikopterlerimiz, Bursa, İstanbul ve İzmir Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahalarına destek olarak gidebiliyor" dedi.

Motosikletli yangın söndürme ekibinin, bu yıl ilk kez Balıkesir Bölge Müdürlüğünde göreve başladığını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Bölgemizde 91 arazöz, 12 tonluk 32 su tankeri, 108 yangın gözetleme kulesi, 41 ilk müdahale aracı, 16 dozer, 11 grayder, bin 150 yangın işçisi bulunuyor. Ekip ve araçlarımız her an göreve hazır. Motosikletlerimiz ormanların içinde devriye geziyor ve arkalarında bulunan 25 litrelik suyla küçük yangınlara büyümeden müdahale ediyor. Yangın büyük ise telsizle hemen yardım istiyor, merkeze bilgi veriyor. Özelikle mesire yerlerinde, piknik alanlarında karşılaştığımız küçük yangınlara hemen müdahale ediyorlar. Şu an bölgemizde 18 adet motosiklet, 3 de Atv dediğimiz 4 tekerli aracımız var."

Çıkan yangınların genelikle insan kaynaklı olduğuna dikkati çeken Yalçın, "Bizim isteğimiz, mesire alanları dışında ormanlık alanlarda piknik yapılmaması, ateş yakılmamasıdır. Mesire yerlerimizde ateş yakılması için yerlerimiz var oraları tercih etsinler. Sigaraları söndürmeden atmayalım, kuru otlar var ve özelikle bu dönemde hemen yanabiliyorlar" ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından, Bölge Müdürlüğüne ait bir yangın söndürme helikopteri ile havalanan basın mensuplarına ormanlık alanlar ve Kazdağları gezdirildi.


Anadolu Ajansı  03 Temmuz 2013
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder