Yeni
Loading...

Çanakkale Akp İl Binası Önünde ''Hükümet İstifa'' Sloganları



ÇANAKKALE'DEN ''GEZİ PARKI''NA DESTEK

Gezi Parkı eylemleri tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale’dede desteklendi. Dün akşam yapılan protesto eyleminin ardından protestolara bugün de İskele Meydanı ve Kilitbahir Motor İskelesi önünde devam ediliyor. Çanakkale halkıyla birlikte TGB, SGF, TKP gibi çeşitli grupların oluşturduğu büyük kalabalık Ak Parti Binasının bulunduğu motor iskelesi önüne yürüdü. Burada ‘Hükümet istifa’ diye bağıran grup, sloganlar atarak eylemlerini sürdürdü.

İlçelerden gelen otobüslerle kalabalık artmaya devam ediyor.




POLİS MÜDAHELESİ YOK

Çanakkale Polisi İstanbul’un aksine protestocu grubu müdahale etmezken ilk defa Ak Parti önünde yapılan eyleme müdahalede bulunmayarak izlemeyi tercih etti. TOMA aracı Gestaş İskelesinde hazır bekletilirken eylemlere kent merkezi dışından gelecek olası gruplara karşı polis teyakkuz durumda bekletildi.  Çanakkale’deki eylemler sosyal medyadan örgütlenirken gün boyu çağrılar yapılıyor.




ÇANAKKALE BARO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin, şehir parklarının, her sınıftan, her kesimden insanın birlikte olduğu, ortak yaşam alanları olduğunu bildirdi.

Şarlan, yazılı açıklamasında, vatandaşlar tarafından yapılan protestolara karşı kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanmasının, anayasaya, hukuka, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine sığmayan, kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün olmayan bir durum olduğunu belirtti.

Anayasal haklarını kullananların, şiddetle engellenmeye çalışıldığını öne süren Şarlan, şunları kaydetti:

"Anayasanın 34'üncü maddesinde, 'Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir' hükmü yer almaktadır. 5 gündür süren gösterilerde sınırlamaya gidilecek herhangi bir hukuka aykırılık mevcut değildi, aksine vatandaşlarımızın maruz kaldığı şiddet, genel sağlığı tehdit edecek boyutlara ulaşmıştır. Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Şehir parkları, her sınıftan, her kesimden insanın birlikte olduğu, ortak yaşam alanlarıdır."


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder