Yeni
Loading...

Aydın Karasaç - Hükümet İstifa!



Hükümet İstifa!

11 yıllık Akp iktidarından önce yani biz daha çocukken çok duyardık bu sloganı. Işıkları açıp kapatmak, tencere, tava çalmak oyun gibi gelirken ‘hükümet istifa’ sesleri yükselirdi evlerin pencerelerinden, sokaklardan, meydanlardan. O zamanlar bilmezdik bu sloganın ne kadar önemli olduğunu!

Kimisi eskilere ceza vermek için, kimisi dindarlar diye, kimisi gömlek değiştirdiler diye oy verdi Akp’ye.Seçim barajının pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Akp tek başına iktidar oluverdi. Topu da öyle bir yere vurdu ki top yan ağlarda kalmasına herkes gol oldu sandı. Oldukça sevindi ve sevdi Akp’yi halkımız. Gol olmadığını görenlere polis müdahale etti. Hiçbir gazete gol olmadığını yazmadı, yazamadı, tehtit edildi, susturuldu. Tezahuratların neredeyse hepsi gerçeklerden uzak, şakşakçılık yapmaktan öteye geçemedi.

Kazanılan bu güç sayesinde aziz vatanın Çankaya dahil bütün kaleleri zaptedildi, bütün kurumları özelleştirildi, ordusu sindirildi ve memleketin her köşesi bilfiil Nato üsleriyle, Patriot füzeleriyle, füze kalkanlarıyla işgal edildi. Halk borçlandırıldı, işsiz bırakıldı, bağımlı hale getirildi, yandaşlığa mahkum edildi. Dağıtılan makarnalarla, kömürlerle gol diye sevinmeye devam etti halkımız. Bunca şeye rağmen kimse ‘hükümet istifa’ diye bağırmadı. ‘Düzgün oynayın lan’ diyenler oldu ama kimse ‘bırakın gidin kardeşim’ demedi. Ancak Suriye politikası ve son Reyhanlı olayları halkın gerçekleri görmesi açısından dönüm noktasıdır.

Akp hükümeti Suriye’de Abd ve İsrail ile kolkola girmiştir. Hatta teröristlere hepsinden daha çok destek vermektedir. Kraldan çok kralcı olmak böyle bir şey olsa gerek! Komşu bir ülkenin kardeş halkının kanları Türkiye’den verilen silahlarla akıtılıyor. Teröristlerin uyguladığı vahşet her gün farklı bir şekilde yansıyor görüntülere. Son görüntü ülkemizden, Reyhanlı’dan geldi. Onlarca canımızı kaybettik beslediğimiz kargalar yüzünden. Uygulanan yayın yasağı olayın sorumlusunu açıkca ortaya koyuyor. Bu olay sonun başlangıcıdır. Türk Milleti ayağa kalkmaktadır. Reyhanlı sokaklarından gelen, Fenerbahçe-Galatasaray maçında tribünlerden yükselen ‘hükümet istifa’ sesleri yurdun en küçük köyündeki evin duvarlarında dahi yankılanmıştır. Bu slogan diğerlerine benzemez. Bir kere atılmaya başladığı zaman bir daha durmaz. 19 Mayıs’ta olduğu gibi yükselerek devam eder. Bundan sonra da devam edecek ve hükümetin sonunu getirecektir. Öyle Abd’ye kaçarak kurtulamazsınız.

Akın var güneşe akın! Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!

Aydın Karasaç - GazeteBayramiç
aydinkarasac@mynet.com
  
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder