Yeni
Loading...

Yüz Yıllardır Süren Gelenek Devam Ediyor



Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Örenli köyünde başlangıç tarihi bilinmeyen ve her yıl 6 Mayıs günü gerçekleşen çiftçi cemiyeti bir kez daha yapıldı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Örenli köyünde her yıl 6 Mayıs günü gerçekleşen çiftçi cemiyeti bir kez daha yapıldı. Köy kenarında bulunan asırlık çınar ağaçları ile kaplı dere yatağında yapılan yöre yemeği keşkek, bulgur pilavı ve ayran katılımcılara ikram edildi. Başlangıç tarihi bilinmeyen etkinlik her yıl 6 Mayıs günü gerçekleşiyor. Köy muhtarı Sedai Yıldırım etkinlikle ilgili olarak, genellikle baharın gelişi ile birlikte köylerde çiftçi cemiyetlerinin düzenlediğini, kendi köylerinde ise yapılan etkinliğin tarihçesinin bilinmediğini söyledi. Yıldırım "Yöremiz köylerinde bahar ile birlikte çiftçi cemiyetleri gerçekleştirilir.

Köyümüzde ise bu etkinlik her yıl 6 Mayıs günü yapılır. Hıdrellez'i karşılamak, dünya nimetlerinin paylaşılması ve dostlukların pekişmesi amacıyla çok eski yılardan buyana gerçekleşen bu geleneği yaşatmayı sürdürüyoruz. Sadece Ramazan ayına rastgelen yıllarda yapılmadığını bildiğim bu gelenek köyümüz var olduğu sürece de devam edecektir. Bu etkinliğin başlangıç tarihini ise kesin olarak bir bilen yok" dedi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder