Yeni
Loading...

Erik ve Kiraz'a Fırtına Darbesi



Çanakkale'de etkili olan lodos fırtınası nedeniyle deniz ulaşımı aksadı, Bayramiç İlçesi'nde meyve ağaçları zarar gördü.

Güney ve Güneydoğu'dan keşişleme, zamanla Güneybatı'dan lodos şeklinde kuvvetli esen ve sabah erken saatlerden itibaren etkili olan rüzgar, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kent merkezinde kuvvetli esen rüzgar nedeniyle bazı ağaçların dalları kırıldı. Yollardaki bazı trafik işaret levhaları yıkıldı. Bayramiç İlçesi'nde ise, Kazdağları eteklerindeki binlerce dönüm meyve bahçesindeki erik ve kiraz ağaçları zarar gördü.

Çok sayıda ağacın dalları kırılırken üzerindeki meyveler fırtınanın etkisiyle döküldü. Meyve üreticisi Mehmet Şen, 15 dönüm arazisindeki erik ve kiraz ağaçlarında, neredeyse bütün meyvelerin döküldüğünü ifade etti. Şen, ihraç ettikleri kirazların, ağaçlarda kalanlarının da dalların birine çarpması nedeniyle çatlayıp hasar gördüğünü dile getirip, fırtınanın kendilerini büyük zarara uğrattığını kaydetti.

DENİZ ULAŞIMINA FIRTINA ENGELİ


Fırtına, Çanakkale'de deniz ulaşımını da vurdu. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, saatteki hızı 60 km'yi bulan fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Bozcaada-Geyikli ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki seferlerin durdurulduğunu açıkladı. Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki seferler ise normal olarak devam ediyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri öğle saatlerinden sonra lodosun şiddetini daha da arttıracağı uyarısında bulundu.

Haber Yayın Tarihi : 23.05.2013 13:51
Doğan Haber Ajansı [4661030]
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder