Yeni
Loading...

Bayramiç'te Hıdırellez Kutlamaları



Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Belediyenin geleneksel Hıdrellez geleneği olan halka süt ikramı bu sabahta gerçekleşti. Baharın gelişi, yaz mevsimin habercisi, bolluk ve bereketin başlangıcı olarak kabul edilen Hıdrellez nedeniyle Bayramiç Belediyesi halka süt, peynir ve simit ikramında bulunuldu.

Uzun yıllardır devam eden geleneklerin kaybolmaması gelecek nesillerinde, bu gelenekleri yaşatması amacıyla Bayramiç Belediyesi tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren belediye önünde kazanlarda kaynatılan 1 ton süt buradaki görevliler tarafından halka dağıtıldı. Vatandaşlara sıcak sütün yanında peynir ve simit ikram edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ergun Tüzgen, yöre halkının inançlarına göre Hıdrellez, geleneği çok eski yıllara dayandığını, yörede baharın gelişi, bolluk, bereket ve paylaşımın bir simgesi olarak kabul edildiğini, Hıdrellez sabahı tutulan dileklerin gerçekleştiği inancı ve bu paylaşım geleneğinin devam etmesi amacıyla, geleneği, yeni nesillere de aktarmak istediklerini belirtti.

Tuzgen, "Hıdrellez, halk arasında baharın bolluk ve bereketi ile gelişi, dileklerin kabul göreceği bir gün olarak kabul edilir. Eski geleneklere ve inançlara göre her Hıdrellez sabahı erkenden kalkılıp dilekler tutulur. Yiyecekler olmayanlarla paylaşılır. Yazın bolluk ve bereketinin habercisi, yardımlaşma, dayanışma, baharla gelen zenginlik olarak kabul edilir. Halk tarafından çok uzun yıllardır Bayram olarak kutlanır. Bizler de bu halk bayramını Bayramiç Belediyesi olarak kutlamayı sürdürüyoruz" dedi.

06 Mayıs 2013 İHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder