Yeni
Loading...

Ahmetçeli Köprüsü Tehlike Saçıyor



İlçemiz ile yedi köyün ulaşımını sağlayan Ahmetçeli Köprüsü'ndeki büyük tehlikeyi göz göre göre, yaya ve araç trafiğinin devam edişi Bayramiç halkını endişelendiriyor.

Bayramiç İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Ahmetçeli, Pıtırelli, Pazarköy, Saçaklı, Doğancı, Zerdalilik ve Zeytinli köylerini ilçeye bağlayan Ahmetçeli Köprüsü geçen yıl bölgede etkili olan sağanak yağmurun yol açtığı selde ağır hasar gördü. İlçeyle 7 köyü birbirinden ayıran Karamenderes Çayı'ndaki köprünün orta kısmında bulunan ayağında göçme meydana geldi ve demir bağlantılarda açılmalar oluştu. Bayramiç Kaymakamlığı'na bağlı ekipler, köprünün kullanılmaması ve herhangi bir tehlike görülmemesi için iki tarafına toprak döküp Aralık ayında trafiğe kapattı. Bunun üzerine köylerin ilçeye bağlantısını sağlamak için, mesafeyi 20 kilometre uzatan tali bir yol yapılarak trafiğe açıldı.

Aradan geçen süre içinde köprüde onarım veya iyileştirme çalışması yapılmadı. İlçeye gitmek için her seferinde 20 kilometre yol kat etmek istemeyen köylüler, tehlikeye aldırış etmeden köprünün iki tarafındaki toprak yığınının bir bölümünü kaldırarak tekrar geçişe açtı. Tarlaları ve ilçeye ulaşmak isteyen köylüler, ölüm pahasına traktörleri ve otomobilleri ile ya da yaya olarak köprüden geçmeye devam ediyor. Adeta ölüme meydan okuyan köylüler, yetkililerin bir an önce köprüyü yenilemesini istedi. Ahmetçeli Köyü'nde çiftçi, 72 yaşındaki Tacettin Özer, "Köprü çok tehlikeli ama insanlar 20 kilometre gitmektense burayı kullanıp yaklaşık 1 kilometre ilerideki tarlalarına ulaşıyor. Tehlikeyi göze alıp herkes köprüyü kullanıyor. Diğer yolu kimse kullanmıyor" dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş'ın İçişleri Bakanı Muammer Güler'ün yanıtlaması istemiyle köprünün neden yapılmadığı yönünde geçen 4 Şubat'ta soru önergesi verdiği ancak cevap alamadığı belirtildi.






11 Mayıs 2013 DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder