Yeni
Loading...

Velilere Motor ve Kask Semineri




Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan "Daha fazla canımız yanmasın" projesi ile öğrenci velilerine kask kullanmanın önemi anlatıldı.

Bayramiç'te özellikle bahar ve yaz aylarında artış gösteren yaralamalı ve ölümlü motosiklet kazalarının önüne geçilmesi amacı ile ilçe kaymakamlığı tarafından "Daha fazla canımız yanmasın" projesi başlatıldı. Proje kapsamında, ilçe trafik, ilçe milli eğitim, sürücü kursları, şoförler odası ve belediyenin katkıları ile ilçede bulunan okullarda motosiklet sürücülerinin niçin kask kullanması gerektiği konusunda seminerler düzenlenmeye başlandı. Mesleki Teknik Eğitim Merkezi METEM'de düzenlenen veli toplantısında velilere, çocuklarına örnek olmaları gerektiği, motosiklet kullanan velilerin mutlaka kask kullanması ve trafik kurallarına uyması gerektiği anlatıldı.

Toplantıda konuşma yapan ilçe Kaymakamı Osman Yenidoğan, 3 yıldır ilçede görev yaptığını, motosikletlerin karıştığı çok sayıda trafik kazasının yaşandığını, bu kazalar sonucu her yıl 2 ila 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Yenidoğan " Her yıl 2 ya da 3 canımız motosiklet kazasında hayatını kaybediyor.

Bu konuda yaptığımız çalışmalarda eksik bir şeylerin olduğu ortada. Birlikte önlem almamız gerekiyor. Çocuklarımızın rahat yaşamasını istiyoruz. Bizler buna karşı değiliz. Yaşanan olumsuzluklardan ders çıkarmamız gerekiyor. Son olarak yaşanan motosiklet kazasında 14 yaşında bir öğrencimizi kaybettik. Bizler çocuklarımızın önüne doğru örneklerle çıkalım ki, çocuklarımız bizim doğru hareketlerimizi örnek alsınlar. Çocuklar büyüklerinden neyi görürse onu yapar" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Komiser Mustafa Derinyar, motosiklet kazaları sonucu yaralanmaların ve ölüme sebebiyetin genellikle baş bölgesinden alınan darbeler olduğunu belirtti. Derinyar, "Motosiklet sürücülerinin mutlaka kask kullanması, hem yasal zorunluluk, hem de yaşamsal zorunluluktur. Ölümlü motosiklet kazalarının büyük çoğunluğunun, baş bölgesine alınan darbeler sonucu oluşmaktadır" dedi. Toplantının sonunda ilçede motosiklet satıcılığı yapan Başaranlar şirketi tarafından 5 şanslı kişiye çekiliş sonucu kask hediye edildi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder