Yeni
Loading...

Aydın Karasaç - Akıl var, AKİL var


 Akıl var, AKİL var

Kürt açılımı diye başlatılan ve Cumhurbaşkanının güzel şeyler olacak diye duyurduğu süreçte isim değişikliğine gidildi ama ismine tam karar verilemedi.

Şimdilerde İmralı,Barış ya da Çözüm süreci diye bahsediliyor.Adını bile tam koyamadıkları bu süreçte neler olmadı ki ülkemizde.Önce Habur’da kahraman gibi karşılanan teröristler gördük.Sonra milletvekilleri teröristlerle kucaklaşır oldu.Daha sonra Apoyla masaya oturan şerefsizdir diyen kişilerin meğer sohbeti baya ilerletmiş olduklarını öğrendik.Nevruz’da Diyarbakır’da mektuplar okunurken,’işgalci T.C. defol’ yazan pankartlar okuduk.Ne cevap verdik hükümet olarak bunlara dersiniz.Çok güzel oldu tebrik ederiz ama keşke Türk Bayrağı’da olsaydı dedi başbakanımız.Pankarttan da etkilenmiş olacak T.C’yi Sağlık Bakanlığının ve Ziraat Bankasının logolarından kaldırıverdik.

Bir baktık ki halk kızmaya başladı, T.C’den geri adım attık.Şimdilerde ise teröristleri sınır dışına nasıl kaçırabiliriz onu tartışıyoruz.Tüm bu olayları olayları halka sevimli bir şekilde anlatacak birilerine ihtiyacımız vardı ve en sonunda onları da bulduk.Akil Adamlar!
Kim bu akıllı adamlar?Ne biliyorlar da anlatacaklar bize?Orhan Baba’nın,Deli Kadir’in, Apo’nun ne düşündüğünden,ne istediğinden haberleri var mıdır dersiniz?Bu kadar derin ve sancılı bir süreç, artık Analar Ağlamasın’a indirgenerek halka anlatılabilir mi?

Akil adamlar listesine şöyle bir bakalım:

Taraf gazetesinden 5 ,Yeni Şafak’tan 4, Star’dan 3, Bugün ve Radikal’den 2, Zaman,Yeni Akit,Akşam,Hürriyet ve Milliyet’ten 1’er yazar var. Cumhuriyet’ten,Sözcü’den,Aydınlık’tan kimseler yok,onlar akıllı değiller çünkü.

Yandaş sendikalardan,sivil toplum kuruluşlarından,akademisyenlerden,iş adamlarından bir sürü akıllıyı toplamışlar.Mazlum-Der’den bile temsilci var ama Atatürkçü Düşünce Derneğinden bir tane bile akıllı bulamamışlar.Atatürkçüler faşist,darbeci,savaş yanlısı,eski kafalı ve akılsızlar çünkü.
Akil insanlar ve akıl üzerine biraz düşündüm ve bazı atasözleri ile deyimler geldi aklıma.Sizin için uyarladım buyrun;

-Akıl var, AKİL var.
-AKİL AKİL gel peşime takıl.
-Akıllı sözünü AKİL’e söyletir.
-Koyma akıl,AKİL olmaz.
-Sokma AKİL sekiz adım gider.
-Tayfanın AKİL’lisi, geminin dümeninden uzak durur.
-AKİL düşününceye kadar deli suyu geçer.
-AKİL’li hırsız, şaşkın ev sahibini bastırır.
-Akıllıyı arkada tutma,AKİL’i kılavuz etme.
-Akıl, AKİL’den üstündür.
-Akılsız AKİL’in cezasını halk çeker.
-AKİL’e gelmeyen vatandaşa gelir.
-AKİL ağa girdikten sonra aklı başına gelir.
-AKİL para ile satılır.
-Akıl yaşta değil Yandaştadır.
-Bir deli kuyuya bir taş atmış, 63 AKİL çıkaramamış.
-AKİL’ine turp sıkayım.

Aydın Karasaç - GazeteBayramiç
aydinkarasac@mynet.com 
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder