Yeni
Loading...

BELEDİYE MECLİSİNDE “TAŞIMACILIK” MASAYA YATIRILDI



Belediye Meclisinin Mart Ayı toplantısının en önemli gündem maddesi Kepez Belediyesinde bulunan Araştırma Hastanesine yolcu taşımacılığı yapılıp yapılmamasının oylaması oldu.
    
Belediye Başkanı İsmail Sakin TUNÇER; “Belediyeler bildiğiniz gibi hizmet üretme kurumlarıdır. Tabi ki ticarethane değildir. Fakat halkımız tarafından bu konuda önemli sayılabilecek bir talep bulunmaktadır. Bu talepler yazılı bir şekilde bize ulaşmıştır. Bizde bunu meclis gündemine getirmekle yükümlüyüz. Bu açıdan vatandaşın talebini aynen 5. Madde olarak gündemimize ekledik. Bu bir anda olacak bir şey değil. Öncelikle bütçe içi işletme kurulacak ve İçişleri bakanlığından izinler alınacak” dedi.
    
  MHP Belediye Meclis üyesi Bekir BİDER’ de bu gündem maddesinde bir siyasi manevra gördüğünü ve başkanın bu konuda çok başarılı olduğunu belirtip; “Gündem maddesi önümüze yanlış gelmiştir. Biz şimdi neyi oylayacağız, taşımacılığın yapılması için bakanlıktan ön izinlerin alınmasını mı? Yoksa, Kepez- Bayramiç hattı taşımacılığı yapılmasını mı? Doğru olan ilk önce Bakanlık izni için oylama yapılmasıdır. O açıdan önerge veriyorum” dedi.
    
 AK partili Bahtiyar GÖK ‘de vatandaşların mağdur olmaması gerektiğini fakat otobüs firma sahiplerinin ve çalışanlarının da mağdur olmaması gerektiğini belirtip; ” Bu izinlerin Bakanlıktan alınması prosedürlerin yerine getirilmesi bir yılı aşkın bir zamanı kapsıyor. Bu arada bu arkadaşlarımız bu taşımacılığı yapmak için çaba göstersinler, çalışsınlar. Eğer beceremezler ise biz belediye olarak o zaman devreye girelim” dedi.
    
 DSP Meclis Üyesi Muharrem SOMALI’da belediyenin ticaret yapmaktan kaçınması gerektiğini belirtip; ” Belediye ticaret yapabilir fakat ihtiyaç olan konularda ticaretle uğraşmalıdır. Öncelikle belediyelerin caydırıcılık görevini üstlenmesi gerekmektedir. Şu an otobüs firmaları buradan çıkan mesajı alacaktır ve kendisine çeki düzen verecektir” dedi.
    
 AK Partili Meclis Üyesi Erol BAYINDIR’da konunun gündeme gelmeden yerel gazetelerde paylaşılmasının doğru olmadığını ve üzerlerinde evet oyu verilmesi konusunda baskı oluşturulduğunu belirtip 5. Maddenin bu şekilde önlerine çıkmasının yanlış olduğunu ifade etti.    

 Tüm Meclis Üyeleri 5. Maddenin değiştirilip bir daha ki mecliste oylama yapılması konusunda evet oyu kullandılar. Böylece taşımacılık hizmeti bir bakıma tatlıya bağlanmış oldu.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder