Yeni
Loading...

Bayramiç’te Korkunç İddia - Zehirleniyormuyuz ?



Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Karaköy ve Çan'ın Kızılelma köyü arasında altın arayan şirketin sondaj yaptığı bölgeden sızan atıkların Bayramiç Barajı’na karıştığı öne sürüldü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri bölgeden su numunesi aldı.

Bayramiç-Karaköy ile Çan-Kızılelma köyü arasında altın madeni arayan şirketin sondaj çalışmalarından sızan atıkların dereler vasıtasıyla Bayramiç Barajı’na karıştığı iddia edildi. Karaköy köyü muhtarı Ramazan Çakır, bir vatandaşın Gedikdede bölgesi Karalılar mevkiindeki bir dereden su almak isterken suyun kirli aktığını görmesi üzerine durumu kendisine ilettiğini belirtti. Çakır, “Ben de durumu güvenlik güçlerine ilettim. Bölgeye gelen jandarma, kirli suyun Gedikdede bölgesinde yürütülen sondaj kuyularından geldiğini tespit ederek durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirdi” dedi.

Karaköy sakinlerinden Sezgin Arslan da, sondaj bölgesinden gelen atıkların çevreyi ve suları kirlettiğini, bu olayın ortaya çıkmasının ardından bölgeye çok sayıda iş makinesi geldiğini, bu makinelerin su kaçağı olan sondaj alanlarını kapatmaya çalıştığını iddia etti. Köy halkının şikayeti üzerine bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri, çok sayıdaki maden şirketi görevlisinin nezaretinde sudan numune aldı. Tahlil neticelerinin ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.




Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder