Yeni
Loading...

Bayramiç'te "Şefkatli Eller" Projesi





Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın "Şefkatli Eller" projesi kapsamında 9 kursiyere belgeleri verildi.

"Şefkatli Eller" projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim semineri sonrası 9 personele belgelerini Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna verdi. Proje ile ilgili bilgi veren Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan, ilçenin sürekli göç aldığını, göç sebebiyle ilçe nüfusunda önemli bir azalma olduğunu dile getirdi. Yenidoğan, "Çanakkale Türkiye'nin en yaşlı ili. Genç nüfus iş için ilçeden ayrılıyor. İlçe merkezi ve köylerinde 60 yaş üzerinde olup, ekonomik olarak yoksulluk içinde hayatını sürdüren, öncelikle herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti vermek istedik. 10 kişi bu projede istihdam imkanı bularak, toplumumuzun üreten kesimine katılmış olacak" dedi.

Vali Güngör Azim Tuna, her geçen gün artan yaşlı nüfusa daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Yaşlı ve rahatsız, evde bakıma ihtiyacı olanların toplumsal hayatta ayrımcılığa uğramadan, sağlıklı ve güven içinde yaşamalarını sağlamak, ellerinden tutmak asli görevimizdir. Projenin başarılı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan 9 kursiyere Vali Tuna belgelerini verdi. Daha sonra Bayramiç Öğretmen Evi'nde davetlilere pilav ikram edildi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder