Yeni
Loading...

Aydın Karasaç - Karakter Meselesi



Her ülkenin insanlar gibi bir karakteri vardır.
Bir ülkenin kişiliği; insanlarda olduğu gibi onun çevresinde sevilmesini, ona saygı duyulmasını ya da tam tersi tepkilerle karşılaşmasını sağlar. Aynı insanlardaki gibi işte…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de 1923 yılında doğmuş ve karakteri devrimlerle çizilmiştir. Altı Ok sadece bir siyasi parti amblemi olmaktan öte bu ülkenin kişilik özelliklerinin toplamıdır.
Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığına her şeyden daha çok önem verir.Yayılmacılığa ve sömürücülüğe sonuna kadar karşıdır.

Özgürlüğüne düşkündür ama vurdumduymaz değildir.
Barışçıldır ama uysal kedi değildir.
Yenilikçidir ama özünü inkar etmez.
Aklı ve bilimi tek yol gösterici olarak benimsemiştir ama dini inançlara saygılıdır.
Milliyetçidir ama kafa tasçı değildir.
Devrimcidir ama maceracı değildir.
Onurludur,gururludur,çalışkandır,zekidir.

Ancak ülkenin gençlik yıllarında sahip olduğu bu özellikler Ata’sının ölümüyle değişmeye başlar.Yeri geldiğinde dünyaya meydan okuyan o mert ülke, ondan bundan korkar olmuş kendine sığınacak liman aramaya başlamıştır.Başını Amerikan’ın çektiği NATO çetesine beni de aranıza alın diye yalvarmış, askerinin kanını Kore’de satıp göze girmeye çalışmıştır. Onların istediği gibi olur sonunda.

Özentiliği özümsemeye, kendi aklı yerine başkalarının aklını kullanmaya başlamıştır. Kısa yoldan zengin olma hayaline kapılmış, IMF’yi babasının oğlu sanmış,sözde ağabeyleri tarafından bataklığın içine çekilmiş, kaynar kazana atılmıştır.Kurbağa misali sıcak suyla banyo yaptığını sanmaktadır artık.Gençken çalışıp zar zor biriktirdiklerini satarak türlü sabunlar, pahalı kokular alma derdine düşer.O kadar ileri gitmiştir ki kendini kendisi yapan değerlere küfür etmeye, aşağılamaya başlar.Kafasındaki tüm aykırı sesleri susturmuş,zindanlara tıkmış,öldürmüş,yok etmiştir.Zengin ve güçlü ağabeylerine sadık, yeni yetme serserilerdendir artık vesselam. Yalancı,sahtekar,dostum dediklerini arkasından vuran,riyakar,gerici ve yobaz bir kişiliğe bürünmüştür.
Ne acı!
İnsanın dostu kötü günde belli olur ve dost acı söyler denir ya hani, ülkeler için bu da aynı.

BUGÜN bu duruma alkış tutan,çıkar peşinde koşan,zulüm eden,insanları kandıran ve buna Allah'ı alet edenler

YARIN bu ülkenin doğu kolu kırılır ve bu ülke iç kanamadan hayatını kaybederse eğer; tarihin sayfalarında ve yeni kurulacak Ulusal Meclis’in mahkemelerinde vatan haini olarak yargılanacaktır.Bu böyle biline.

Aydın Karasaç - GazeteBayramiç
aydinkarasac@mynet.com
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder